Així serà el Sant Antoni a Palanques, entre el 21 i el 24 de gener

583
PUBLICITAT

Palanques, la segona població de Castelló amb menys veïns censats, també celebra Sant Antoni. Com cada mes de gener l’activitat torna a la localitat per viure la festa dedicada al patró dels animals.

El forn del poble tornarà a encendre per elaborar la tradicional “coqueta” farcida de confitura de carabassa. Tots els veïns de la localitat, des de xiquets a majors, es posaran mans a l’obra en la seva elaboració.

Es tracta d’una festa gairebé familiar, a la qual acudeixen els vinculats al poble. El divendres dia 22 se celebrarà la matança popular del porc.

Dissabte serà el dia gran de Sant Antoni. Començarà l’activitat amb l’esmorzar i la sortida cap a la muntanya per tallar la llenya. A continuació es muntarà la barraca i tots els col·laboradors en el matí de treball dinaran al forn.

A la tarda arribarà el bandeig del gall, pas previ als xoriços i llonganisses rostides a la plaça ia la Diablera i posterior encesa de la foguera.

Diumenge la missa en honor al sant i un dinar popular posaran el punt final a les celebracions que organitza l’Ajuntament i els veïns de la població.