Així explica la Diputació l’extinció de l’incendi de Culla

676
Luis Rubio, diputat povincial de bombers
PUBLICITAT

El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló ha estat treballant intensament durant tota la nit i aquest matí per arribar al punt en el qual en puguin estar en condicions de donar per controlat en breu l’incendi forestal de Culla, que també ha afectat altres municipis de l’entorn. En aquests moments es calcula que el foc pot haver afectat unes 400 hectàrees. 

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha estat comprovant in situ els treballs, després que ahir també acudiren a la zona del sinistre el vicepresident primer, Vicent Sales, i el diputat de la comarca d’Albocàsser, Pablo Roig. 

Rubio ha assegurat davant els mitjans de comunicació que “els més de 100 efectius que han estat treballant de forma extraordinària durant tota la nit ens han permès veure avui els resultats. En condicions de ratxes de vent extremes de més de 120 quilòmetres per hora, que fins i tot van provocar un atrapament d’un bomber que es troba ara ingressat a La Fe i que espero que es pugue recuperar el més ràpid possible “. 

Precisament, el diputat del Govern Provincial, ha destacat que “cal fer un reconeixement tant de la feina de Javier, que espero que es recupere en breu, com el de tots els bombers que han estat treballant en aquest incendi en unes condicions totalment adverses. Podem estar satisfets de tot aquest treball, gràcies al qual confiem que aquest esforç ens permeti donar per controlat aquest incendi en breu “.

Cal tenir en compte que tot el dispositiu coordinat pel Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló continua actiu amb més de 100 efectius entre Bombers, Bombers Forestals, Brigades Helitransportades i personal de coordinació. Està previst mantenir un ampli dispositiu en el terreny fins que es pugue donar per controlat, primer, i després extingit l’incendi de Culla perquè, tot i que el vent ha donat una petita treva, amainant a la zona, encara s’espera que pugui seguir bufant en les pròximes hores.

-Més de 100 efectius i vuit mitjans aeris

El dispositiu ha seguit treballant durant tota la nit i l’alba s’han incorporat els mitjans aeris, concretament tres avions Air Tractor, quatre helicòpters, així com un hidroavió del Ministeri. Des del Consorci s’ha destacat la bona cooperació entre Diputació, Generalitat i ajuntaments a l’hora de treballar coordinadament tots els efectius. Les forces de seguretat han desallotjat varies masies amb caràcter preventiu i no hi ha cap veí afectat.