Aigües de Morella i l’Ajuntament reparen fuites davant una escassetat d’aigua que provocarà restriccions

69
PUBLICITAT

El comité de la sequera prendrà mesures si no plou

L’Ajuntament de Morella i l’empresa Aigües de Morella treballen conjuntament per a reduir la pèrdua d’aigua a causa de fuites. Durant els últims dies, el personal de la segona ha treballat a la zona de la Nevera Medieval on està situada una de les principals canonades de subministrament d’aigua a la ciutat, la qual patia una fuita important des de fa anys, baixant l’aigua fins als pàrquings del costat de Sant Miquel i que ja està reparada. A més, la brigada municipal revisa les instal·lacions dels edificis municipals i repara les necessàries.

L’objectiu d’estes mesures és reduir la pèrdua d’aigua, “ja que és un bé molt necessari i preuat, més ara en temps de sequera” ha destacat el regidor de serveis, Javier Amela.
L’edil ha explicat que “és molt important que ambdues entitats col·laborem i ens coordinem per buscar i solucionar els problemes del sistema de canalització d’aigua per al consum de les veïnes i veïns”. De la mateixa manera, ha comentat que “demanem també a la població que busquen i reparen les possibles fuites que puga haver-hi a les seues cases”. Finalment, ha anunciat que “després de reunir-nos en el comité de la sequera, prompte anunciarem mesures i restriccions”.

Comité de la sequera

El comité de la sequera s’ha reunit per a analitzar la situació actual i prendre mesures restrictives en el cas que no ploga. Este està format per membres de l’equip de govern, l’oposició, així com representació de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca i del sector primari.

D’esta manera, està previst que en els pròxims dies s’anuncien mesures i restriccions que afectaran el subministrament d’aigua i es demana no consumir més del necessari ni emmagatzemar aigua, ja que es contemplaran restriccions per a aquells consums que es detecten superiors a l’habitual. Fins ara, les primeres mesures han estat la reducció de la pressió per a evitar més consum especialment en les fuites de la xarxa, perquè la quantitat d’aigua perduda va proporcionalment a la pressió de les canonades.