Aigua de vida i salut a Benassal

630
Aigua de vida i salut a Benassal
PUBLICITAT

De les muntanyes castellonenques de l’Alt Maestrat naix l’aigua de Benassal. Un brollador pur que brolla a la Font d’En Segures i que prové de la precipitació de l’aigua de pluja i neu dins d’un paratge natural situat a 900 metres d’altitud.

“Es va començar a comercialitzar en 1928, distribuïda per les grans capitals, gràcies al fet que es va aprovar el Reial Decret d’Utilitat Pública. Des de llavors és considerada una aigua miner-medicinal amb propietats terapèutiques. Abans, cap als anys 70 i 80, es comprava també en les farmàcies, ja que es considerava curativa i molt beneficiosa per a les malalties de renyó, ajudava a expulsar les pedres i així afavorir la salut de les persones que pateixen aquesta malaltia”, relata Elisabeth Tena, encarregada del departament de màrqueting de l’empresa Aigua de Benassal.

A més, l’aigua de Benassal ha sigut pionera en la producció d’alguns envasos, formats innovadors que han anat evolucionant amb el pas del temps. “Ara utilitzem formats sostenibles, d’economia circular reutilitzables i que no contaminen. Podríem dir que aquest és el nostre producte estrela, l’envàs retornable”, assegura Tena, qui també ressalta que “comercialitzem, a més d’en el mercat nacional, a la Xina, a Emirats Àrabs, Panamà i Singapur”.

En definitiva, l’Aigua de Benassal es tracta, hui dia, d’un producte molt valuós que podem trobar en les taules de restaurants i cases per a donar-los un toc de distinció i elegància amb les seues excepcionals propietats.