La tercera edició d’aquesta jornada serà el proper 28 de juliol al Grau de Castelló amb Miguel Barrera com ‘xef infiltrat’

La Diputació de Castelló presentarà el millor de la gastronomia de la província en unir els millors productes castellonencs de Castelló Ruta Sabor amb el talent de huit xefs de la província en el sopar exclusiva ‘8 plats 8 xefs’ que es desenvoluparà el proper dijous 28 de juliol a Opal Centre d’Oci-Gran Casino del Grau de Castelló. Després de les dos anteriors edicions celebrades al restaurant Màrmara de Moncofa a l’agost de 2015 ia l’Hotel Martín L’Humà de Sogorb al febrer de 2016, el proper sopar presenta importants novetats dirigides a dotar de major visibilitat als productes i productors de la província que formen part de la marca guia que impulsa la Diputació, Castelló Ruta de Sabor.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat a la presentació de l’esdeveniment que “els 200 comensals que participen en aquest sopar tindran una degustació de benvinguda amb una exposició de set aparadors en els quals es podran degustar i maridar els diferents productes. Posteriorment, i abans de començar el servei del sopar, tindran una altra degustació més elaborada pels xefs en la qual també es posen en valor les diferents qualitats dels nostres productes autòctons. Busquem amb això les millors formes de transmetre el talent dels nostres professionals que treu el millor de la qualitat dels nostres productes de la terra. L’objectiu no és altre que seguir divulgant la nostra gastronomia com un dels potencials de més futur de la nostra terra com a via de creació d’ocupació en els nostres pobles”.

Degustació de benvinguda amb Castelló Ruta de Sabor

Castelló Ruta de Sabor estarà present en els set aparadors en els quals es podran degustar i maridar els formatges artesans de Los Corrales de Almedijar i l’oli de Sentiments Gourments, acompanyats pel pa de Artespiga, amb la cervesa artesana de Castelló Beer Factory, el vermut de Vidal, moscatell Carmelitano, i Aigua de Benassal.

El diputat ha explicat que “exposar els productes permetrà als comensals conèixer més de prop els seus processos d’elaboració, la seva implicació amb el territori en la qualitat que els seus productors mantenen des de la concepció del producte fins a la seva comercialització”.

Després de la degustació de benvinguda, els comensals passaran a la terrassa amb vistes a la zona portuària on tindrà lloc la segona de les novetats de l’esdeveniment, ja que serà allà on es serviran les elaboracions realitzades per Asier Manzanos (El Basc, Vila-real) i Emilio Miralles (Al d’Emilio, Vila-real). Posteriorment i ja a la sala central de les instal·lacions, el Xef Infiltrat (Miguel Barrera, Cal Paradís de Vall d ‘Alba) iniciarà el servei a taula, al qual li seguiran José Manuel Martí (Mármara, Moncofa) qui protagonitzarà l’últim entrant la sopar que tindrà a Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló) com a elaborador del primer dels tres plats principals, que completaran Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules) i Javier Simón (Hotel Martín el Humano, Sogorb) Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella) i Modesto Fabregat (Arbequina, Castelló) tindran la responsabilitat d’elaborar les postres.