Agua de Benassal aposta pel vidre per a garantir la sostenibilitat del brollador

75
PUBLICITAT

-L’aigua embotellada s’ajusta al cabal existent que ha disminuït bruscament per l’absència de pluges

-Es reorganitza la producció per a mantindre els llocs de treball i treballar en el retorn a la normalitat

A Benassal en 2023 la precipitació va ser menys de la mitat que en 2022. En 2023 van caure 345,8 litres enfront dels 793.6 de 2022. En els cinc mesos de 2024 tan sols s’han registrat 50 litres. Esta situació ha portat a Agua de Benassal a reduir la seua producció. Des de fa quasi un segle l’embotelladora de l’Alt Maestrat sempre s’ha ajustat al cabal del brollador, respectant el cicle de la naturalesa. A conseqüència de la sequera, per a garantir la viabilitat del recurs natural i assegurar el futur del brollador Agua de Benassal embotellarà només botelles de vidre retornable amb el format d’un litre.

Agua de Benassal, considerada com una de les millors aigües del món, continuarà arribant als seus clients en el clàssic format de vidre retornable amb la icònica imatge de Neptú. Es deixaran d’embotellar formats més grans i, des de la direcció comercial, s’estan tancant acords amb altres brolladors de major cabal que suplisquen als distribuïdors habituals d’Aigua de Benassal fins que es normalitze la situació quan tornen les pluges.

La reducció en el volum d’embotellat suposarà un ajust en els torns de treball per als 14 treballadors d’Agua de Benassal. Es plantejarà un ERTO per a una part de la plantilla mentres que la resta continuarà treballant, sempre respectant el volum que es puga embotellar a partir del cabal del brollador.

Durant els últims mesos la planta ja ha ajustat la producció al cabal existent. Ara, amb la vista posada en l’estació més seca i amb més demanda, l’estiu, s’ha plantejat esta mesura per a assegurar la pervivència i sostenibilitat d’Agua de Benassal. En tot moment els treballadors han sigut coneixedors de la circumstància, ja que en tractar-se d’una empresa pràcticament familiar tots són conscients que la sequera és la causa de la situació. Des de la direcció de la firma s’ha informat els distribuïdors per a exposar-los la circumstància sobrevinguda per causes naturals. L’objectiu de la firma és ser sostenible respectant sempre la font de vida que és brollador.