Agricultors del Maestrat i Els Ports s’uneixen a la protesta independent pel camp a Castelló

129
PUBLICITAT

Nova jornada de mobilitzacions per a entregar en Subdelegació les peticions del sector

Al voltant de 200 tractors de la província han participat aquest matí en una nova jornada de mobilitzacions per la situació que travessa el sector primari. Vehicles de Els Ports i l’Alt Maestrat s’han unit a la marxa convocada per la Associació de Llauradors Indepents de Vila-real (ALIV) i que ha provocat importants retencions de trànsit durant tot el matí a Castelló.

Després de dues hores i mitja de circulació a marxa lenta des de la Ciutat del Transport, la tractorada ha arribat a la plaça María Agustina de la capital per a entregar a la subdelegada del Govern un manifest que recull les peticions del sector. Antonia García Valls ha recollit el document en l’escalinata de la Subdelegació i ha desitjat sort en la seua lluita als assistents, que també han entregat un ram de flors a la Guàrdia Civil per l’assassinat de dos agents a Barbate dies arrere.

No obstant això, la unió del camp no ha sigut fèrria en la jornada de hui. Després de mitja hora estacionats entre la plaça i el carrer Governador, els agents del Cos Nacional de Policia han sol·licitat als convocants (Vila-real) que reactivaren la marxa per a obrir al trànsit de nou. No obstant això, els tractors procedents de Els Ports s’han negat a avançar en considerar que la protesta era insuficient.

Finalment, i després d’una tibant disputa entre totes dues parts vigilada de prop per agents antidisturbis, els vehicles, aplaudits per tot just un parell de desenes de persones, han recuperat el pas per a alliberar la circulació en aquest cèntric enclavament passades les 13.30 hores. La manifestació continuarà aquesta vesprada en la capital i demà en el Port, on les agrupacions d’agricultors i cooperatives valencianes alçaran la veu contra la competència deslleial d’altres països.