Agenda Activa de Vilafranca: El poble celebrarà el 8 de febrer el 775 Aniversari de la Carta Pobla

371
Agenda Activa
Agenda Activa

-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Vilafranca ha elaborat una completa programació per fomentar l’oci i la cultura entre els veïns i visitants al municipi en estos mesos d’hivern. D’aquesta manera, ofereixen formació que passa per cursos d’anglès que inclouen classes de conversa amb una professora nativa així com un curs amb certificat del Trinity College . A més, el consistori està present dins del programa Aula Mentor, que ofereix més de cent cursos a distància i per Internet amb el certificat del Ministeri d’Educació . A l’Espai Jove s’imparteixen classes de Jota Aragonesa, així com classes de sevillanes i castanyoles . A més, l’associació Dolces Cançons imparteix classes de guitarra, contrabaix, bandúrria i llaüt. El proper 22 de febrer el Poliesportiu Municipal acollirà un taller de risoteràpia. 

Les exposicions també formen part de l’oferta cultural de Vilafranca. Actualment, les Sales Gòtiques de l’Ajuntament alberguen una mostra fotogràfica realitzada per veïns de la localitat ” Una nevada per al record, març 2013″ i l’exposició de la nina Nancy amb motiu del seu quaranta-cinc aniversari. Properament, estes sales acolliran l’exposició de les Cartes Pobla i una mostra escultòrica de ” El llegat de Pascual Amorós “.

Sant Antoni centra la programació festiva del mes de gener. El diumenge 12 és el dia de les Barres en què s’acudeix a la muntanya Palomita a tallar llenya per a la barraca que es muntarà el divendres dia 17 a la vesprada. Durant la jornada següent es celebra el Dia de la Malea en què es va al bosc a per les branques que completaran la barraca. Els voluntaris entraran al poble després de dinar a la muntanya i se celebrarà el tradicional ” Alto a la Malea “. A la Casa de la Cultura es representarà la Vida de Sant Antoni i el sainet ” El drama de la Boseria “. A les 20 hores s’encendrà la barraca a la plaça Blasco de Alagón. Seguidament, hi haurà ball amb discomòbil al Parador de Festes. Diumenge ve marcat per la missa i la ronda en honor al sant amb rondalla i grup de cant.

L’agenda festiva continua el 2 de febrer amb la celebració de Sant Blai amb missa, ronda i almoneda .

El dissabte 8 de febrer, la localitat celebra el 775 aniversari de la seua fundació amb un acte institucional al qual seguirà la inauguració de l’exposició ” Cartes Pobla ” . A la vesprada, els més menuts podran assistir a un contacontes. El dissabte 22 de març se celebra el Pregó de les festes de la Magdalena de Castelló i la rondalla de Vilafranca participarà en el després d’uns anys d’absència. L’1 de març, Sole Pérez presentarà el seu llibre ” Bogeries meues” i el 8 de març el Grup de Dones celebrarà al parador una festa amb motiu del dia de la dona treballadora. A l’abril, es representarà una obra de teatre  en anglès a càrrec de l’IES de Vilafranca mentre que la programació de cinema continuarà a la Casa de la Cultura.