Adjudiquen les obres del Centre de Salut de Morella

544
Adjudiquen les obres del Centre de Salut de Morella
Adjudiquen les obres del Centre de Salut de Morella
PUBLICITAT

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica de la Generalitat Valenciana va adjudicar ahir les obres del Centre de Salut de Morella. Aquesta actuació s’iniciarà en les pròximes setmanes i tindrà un termini de sis mesos, de manera que mentre duren les obres el servei sanitari estarà situat a l’edifici del CISE, just enfront del Centre de Salut.

D’aquesta manera, l’actuació millorarà l’accessibilitat a l’edifici, així com facilitarà el treball del personal sanitari i l’atenció als i les pacients. Cal explicar que el CISE s’ha adaptat per a poder oferir aquest servei, amb la reforma que s’ha realitzat durant les últimes setmanes. A més, l’espai de la Creu Roja que està ubicat a l’Hostal Nou acollirà els serveis d’ambulància, com es va acordar amb el conveni signat entre l’ajuntament de Morella i la Creu Roja.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta actuació és molt important per a millorar tant la tasca del personal del centre, com dels i les pacients”. Així, l’edil ha explicat que “la nova sala de radiologia és una reivindicació històrica de Morella per a evitar llargs desplaçaments per a fer radiografies amb el que això implica per als i les pacients, com perdre dies de treball. No és just que en tota la comarca no es facen radiografies”. Ripollés ha comentat que “les diferents reformes són necessàries per a optimitzar la tasca dels professionals mèdics del centre”.

El Centre de Salut de Morella està ubicat a l’edifici de l’església de Sant Miquel, per la qual cosa presenta complexitat a l’hora d’abordar reformes, a més, la construcció sanitària és dels anys 80. Aquesta actuació molt necessària pretén fer més operativa la tasca del personal mèdic amb la comunicació de les consultes.

A més, el projecte inclou una sala de radiologia que apropa el servei als ciutadans i ciutadanes de la zona per a no desplaçar-se fins a Vinaròs. L’Hospital de Vinaròs és, fins ara, el centre més pròxim que ofereix aquest servei encara que es troba a prop d’una hora de la ciutat. Morella i la comarca dels Ports té una població de gent gran majoritàriament i reben moltes visites de turistes, a més de tindre una orografia complexa, la qual cosa fa molt necessari cobrir aquest servei i que no es trobe a quasi una hora de trajecte.