Actuacions de millora del santuari de Vallivana i el Povet

562
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

  • – El pla d’inversions de l’Ajuntament de Morella i l’Associació Mare de Déu de Vallivana per a l’ermitori ha comptat amb un pressupost de 20.161 euros
    – Les obres al Povet pretenen recuperar aquest espai amb la neteja forestal i reparació de les canalitzacions d’aigua

L’Ajuntament de Morella i l’Associació Mare de Déu de Vallivana van aprovar el passat mes de juliol un pla d’inversions amb l’objectiu de millorar el santuari de Vallivana. Així, les obres van començar al mes de setembre i han finalitzat en les últimes setmanes. Aquest pla comptava amb un pressupost de 20.161 euros per a realitzar diferents actuacions durant l’any 2020. Així, s’han instal·lat uns serveis públics, els quals estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda, i s’han reparat altres espais de l’ermitori com la teulada de l’edifici de l’antic quarter.

A més, durant les últimes setmanes també s’han realitzat actuacions de millora al Povet. Aquesta obra ha arreglat el camí d’accés des de Morella fins al Povet. A més, s’han realitzat treballs de neteja forestal i s’han reparat les canalitzacions d’aigua del Povet. Aquesta actuació continua i s’aprofitaran les pedres per a habilitar l’espai amb taules i banquets i la realitza la brigada forestal que es va incorporar al mes de novembre a través del pla EMERGE.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, han visitat aquestes obres finalitzades i han explicat que “es tracta d’unes actuacions de millora molt importants en espais molt volguts i utilitzats per les morellanes i morellans”. Joan Carles ha explicat que “la de Vallivana era una actuació molt necessària per a millorar diferents instal·lacions i edificis” i ha afegit que “destaca la instal·lació dels nous lavabos, els quals són accessibles a totes les persones”. L’edil ha explicat que “l’actuació al Povet ha consistit a arreglar el camí d’accés des de l’aqüeducte, així com s’han reparat les canalitzacions d’aigua i s’ha netejat tot aquest espai”.

Cal explicar que el Santuari de Vallivana és un espai molt especial per als veïns i veïnes de Morella i està situat a 20 quilòmetres de la ciutat. En aquest ermitori resideix la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat, la qual es visita cada any al mes de maig en la tradicional Rogativa.