Activat el dispositiu provincial d’emergències per a previndre els efectes de la gota freda

91
Bombers

– El Consorci Provincial de Bombers està preparat per a intervindre de forma immediata davant qualsevol incidència

La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d’emergències per als pròxims dies sobre la base de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia i l’activació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges en el nord de la província i taronja en la resta. Així, el Consorci Provincial de Bombers està preparat per a intervindre de forma immediata davant qualsevol incidència derivada d’aquesta situació. Estan operatius els 4 parcs professionals situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb i els cinc parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat.

Són un total de 26 camions autobombes recolzats per 52 equips de desaigüe dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. Entre les electrobombes es compta amb 2 bombes de buidatge d’aigua de gran cabal i 1 especial per a desaigüe de sòlids i fangs.

D’altra banda també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló. L’activació de recursos es realitzarà gradualment sobre la base de les necessitats puntuals de cada moment i cada zona determinades per l’evolució de la situació.

Equips especialitzats

A més de tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades l’URM (Unitat de Rescat en Muntanya) i l’URA (Unitat de Rescat Aquàtic) amb efectius distribuïts als 4 parcs de bombers professionals.

L’URA (Unitat de Rescat Aquàtic) disposa d’un vehicle remolque dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar.

A més en la Unitat de Rescat Aquàtic es compta amb:

– 2 embarcacions zodiac de rescat en baix calat
– 3 motos aquàtiques de rescat
– 5 embarcacions de rescat en zones d’aigua estancada
– 3 embarcacions semirrígides bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Oropesa i Borriana.

Estan també activades 3 unitats de voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a realitzar rutes preventives en tota la província, i estarà disponible la Unitat Logística de Protecció Civil per a actuar de forma immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers. També estarà operativa la Unitat de Maquinària i Logística del CPBC, amb 3 pales carregadores i una mixta.

Consells per a la població

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es vol insistir a la ciutadania en general en que, de no ser estrictament necessari, s’evite circular per carretera. En cas de fer-ho, en cap concepte s’han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crega poder fer-ho.

També és important evitar programar activitats en la muntanya especialment en zones pròximes a llits de rius i barrancs.

En l’habitatge és important revisar les canalitzacions i baixants d’aigua, així com assegurar que els desaigües de terrasses exteriors estiguen nets per a evitar acumulacions d’aigua.