Acord del Consell de Turisme de Morella contra la taxa turística

585
Vista de Morella.
PUBLICITAT
  • També va valorar de manera positiva les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports i es va informar sobre pròximes activitats
  • El Consell està format per l’ajuntament i el sector privat de la ciutat

El Consell de Turisme de Morella es va reunir anit per a valorar la posició de la ciutat enfront de la nova taxa turística. Aquest, format per l’ajuntament i el sector privat, és l’organisme idoni per a decidir com afecta la taxa al desenvolupament de l’activitat turística, de manera que en la reunió es va tractar aquesta opció i la posició contrària del sector turístic.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “pensem que el tema de la taxa turística és molt important per a la ciutat i el sector, per tant, el Consell de Turisme és l’organisme idoni per a decidir sobre aquesta”. L’edil ha explicat que “en la reunió d’anit es va consensuar una posició comuna sobre aquesta, de manera que Morella és contrària a l’aplicació de la taxa turística i la seua afecció a l’economia local”. Finalment, ha comentat que “el consell va tractar altres temes com les recentment finalitzades jornades de la trufa i la recuperació de congressos i activitats després dels últims anys quan la COVID-19 ha obligat a cancel·lar-ne moltes”.

El Consell de Turisme va valorar les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports de manera positiva. “Aquestes jornades gastronòmiques són les més importants per a la ciutat i la comarca i atrauen visitants per a degustar i disfrutar aquest producte autòcton” ha comentat Mari. A més, la recuperació d’activitats en els pròxims mesos com congressos, esdeveniments esportius i culturals, com la segona edició de la cursa Trails Denes de Morella i el nou Festival Literari de Morella, fan preveure una millora en el sector respecte als últims exercicis marcats per les restriccions que provocava la COVID-19. També es va apreciar la importància que Morella obtinguera la distinció Best Tourism Village que atorga l’Organització Mundial del Turisme i que només reconeix 44 pobles de tot el món. Finalment, la reunió també va servir per a tractar, de nou, els problemes que travessa el sector turístic per a trobar personal, així com altres qüestions al voltant dels plans estratègic i de sostenibilitat del sector turístic per a obtenir fons europeus.