“Ací, som present”, un projecte pilot per reflexionar sobre les oportunitats de la comarca amb la joventut dels Ports

744
Sessió participativa amb l'alumnat de l'IES Vilafranca
PUBLICITAT

L’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat de l’IES Vilafranca  i de l’IES Els Ports protagonitzen el projecte pilot “Ací, som present!”. La iniciativa naix de la necessitat que té aquest col·lectiu d’acompanyament en diferents àmbits de la seua vida i del reconeixement de les oportunitats que els ofereix el territori. L’objectiu és que siguen sabedors i coneguen els recursos existents, d’acord amb els seus interessos, per a que en un futur puguen tornar al poble des de qualsevol àmbit.

El grup coordinador està integrat per les tècniques de joventut de la Mancomunitat dels Ports, els departaments d’orientació dels instituts i l’àrea de despoblament de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Les primeres sessions s’han dut a terme durant la setmana passada i en elles s’ha reflexionat sobre les capacitats de l’alumnat, s’han compartit opinions i s’han posat sobre la taula les oportunitats que ofereix la comarca pel que fa a l’ocupació, la formació i la participació.

Amb aquest projecte es pretén crear un espai de reflexió col·laboratiu per poder detectar les oportunitats que té la joventut per poder desenvolupar el seu projecte de vida. A més les sessions s’adapten a les necessitats manifestades.