Acaben les obres del carrer Verge del Roser de Morella

687
Carrer Verge del Roser a Morella
PUBLICITAT

– La segona fase d’aquest projecte abraçava un llarg tram des de la Porta de Sant Mateu fins a la Pujada dels Llavadors

– Durant les obres es va realitzar una troballa de cossos islàmics els quals s’estan estudiant per a conéixer aquesta part de la història

Morella ha vist finalitzada l’obra del carrer Verge del Roser en la qual ha durat diversos mesos a causa de la llargària d’aquest. Així, aquesta reurbanització ha tingut un pressupost de 170.000 euros que ha millorat tant el paviment com el clavegueram del carrer. Esta ha sigut la segona fase de l’obra del carrer que albergava des del carrer Porta de Sant Mateu fins a la Pujada dels Llavadors. Durant aquestos últims dies estan fent els últims detalls de l’actuació.

Durant la recta final de la reurbanització del carrer, l’empresa Electra del Maestrazgo ha aprofitat per a actualitzar les connexions entre dos transformadors de la ciutat. El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “ha sigut una obra molt important, ja que es tracta d’un carrer que abraça una zona molt àmplia, la qual cosa també ha fet que s’allargara durant diversos mesos”. L’edil ha comentat que “durant la passada setmana es va aprofitar per a fer una actuació d’Electra del Maestrazgo i actualitzar les connexions entre dos transformadors del poble”. Amadeu ha explicat que “aquesta era l’última fase de l’obra total de reurbanització del carrer Verge del Roser i ara estan acabant els últims detalls de l’actuació”.

Troballa del carrer Verge del Roser

Cal recordar que durant les diferents fases d’aquest projecte s’han fet troballes d’un cementeri islàmic. Així, els primers estudis han datat els cossos que es van trobar a la primera fase de les obres, entre l’any 945 i el 1020. En la segona fase es va ampliar la troballa en la qual es van trobar més cossos sobre els quals se segueix estudiant per a saber més sobre aquesta part de la història de Morella.