Abel Ibáñez estudia la compra de vehicles que permeten als bombers actuar en els barris antics de municipis de difícil accés

548
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

– Els professionals del Consorci han alertat al diputat de l’existència d’aquest «històric» problema que dificulta l’extinció d’incendis en molts pobles de la província

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha informat en el matí de hui que el Consorci Provincial de Bombers està estudiant l’adquisició de quatre o cinc vehicles de xicotetes dimensions que permeten actuar en cas d’emergència en els barris antics i carrers estrets d’un important nombre de municipis de la província de Castelló als quals no es pot accedir amb els vehicles convencionals.

Es tracta d’una decisió «necessària per a garantir la seguretat de les persones que resideixen en aquests municipis». Són vehicles tot terrenys que «també podran ser utilitzats en incendis forestals». És un anunci que s’ha realitzat en el transcurs de l’Assemblea d’alcaldes del Consorci Provincial de Bombers celebrat en la Diputació sota la presidència de José Martí. Abel Ibáñez ha aclarit que han sigut els propis professionals del Consorci els qui li han alertat de l’existència d’aquest problema que qualifiquen de «històric».

Un dels acords de l’Assemblea ha sigut donar llum verda al conveni de col·laboració entre el Consorci Provincial de Bombers i la Diputació de Terol per a la col·laboració en matèria d’extinció d’incendis en els municipis que es troben en la zona limítrof de les dues província.

Aquest conveni és un dels acords que es van adoptar el passat 13 de febrer en la reunió que van mantindre en el Palau Provincial de la Plaça de les Aules el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el seu homòleg de Terol, Manuel Rando. Una vegada que el conveni siga aprovat per la Diputació de Terol, els dos presidents procediran a la signatura formal. El conveni per a emergències per nevades es tramitarà a part perquè en la Diputació de Terol aquestes competències les exerceix el departament de Carreteres i no el de Bombers.

També s’ha aprovat la tramitació de factures de xicotets proveïdors del Consorci.

D’altra banda, Abel Ibáñez ha agraït la intervenció de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui en el seu nom i el dels alcaldes del Partit Popular ha felicitat el Consorci pel treball desenvolupat pels bombers durant la crisi generada per la borrasca Gloria. Martínez ha agraït que en el cas concret de Peníscola van rescatar a 25 persones.