Abel Ibáñez denuncia el malbaratament de diners públics que el Partit Popular va generar en el Consorci de Bombers

976
Abel Ibáñez, diputat provincial
Abel Ibáñez, diputat provincial
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • El diputat revela que l’anterior administració pagava les assegurances de responsabilitat civil de 150 persones quan quasi la meitat de la plantilla romania inactiva des de feia diversos anys

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha destacat que en la seua àrea es treballa intensament per a corregir la mala gestió realitzada per l’anterior administració del Partit Popular al capdavant del servei de Protecció Civil, que va generar «un important malbaratament de fons públics i que la plantilla de voluntaris quedara sota mínims». Segons ha explicat, «quan en 2019 es va produir el canvi de govern ens vam trobar amb la sorpresa que dels 150 voluntaris inicials a penes quedaven operatius 80, i que els 70 restants portaven diversos anys anys sense realitzar serveis».

Per a posar solució al problema es va optar «per escometre una regularització del cens, donant de baixa a aquells efectius que van romandre inactius durant els tres últims anys, amb l’objectiu de posar fi a la sagnia econòmica que suposava per a la institució fer front al pagament de les assegurances de responsabilitat civil d’unes 70 persones alienes al servei, quasi la meitat de la hipotètica plantilla».

Una vegada aclarit el nombre real d’efectius disponibles, el diputat va convocar una reunió amb la plantilla per a agrair en nom del president Martí i en el seu propi «la gran labor en benefici de la ciutadania realitzada pels seus integrants durant els mesos més durs de la pandèmia i l’Estat d’Alarma». En aquesta trobada, també es va anunciar la creació de 25 noves places i l’obertura d’una bossa que estarà intregrada per altres 25 persones». Va ser una reunió «molt positiva», que va servir per a mostrar la disposició de l’equip de govern a «escoltar i tindre en compte les propostes i suggeriments que els voluntaris desitgen realitzar».

Abel Ibáñez també ha eixit al pas de les «falses acusacions» realitzades des del Partit Popular sobre suposats impagaments de nòmines o deficiències en el servei per falta de vehicles». Sobre aquest tema, ha aclarit que «els voluntaris no cobren nòmines, sinó que perceben ingressos en concepte de dieta, que s’abonen dins del termini i en la forma escaient excepte quan de manera puntual els funcionaris de la casa detecten algun defecte de forma en la tramitació de les justificacions de despeses». Segons explica, «una vegada esmenats els errors administratius, es procedeix a l’abonament de les dietes».

El diputat també ha sigut categòric en assegurar que «el parc mòbil de Protecció Civil disposa de 9 vehicles» i que «en el cas que algun d’ells patisca una avaria, es pot utilitzar qualsevol dels 200 que té el Consorci, per la qual cosa és fals que no s’hagen realitzat serveis per falta de vehicles». De fet, «s’efectuen tots els serveis necessaris, com ha quedat palés durant la pandèmia, període en el qual els voluntaris han intervingut en els 134 municipis que formen part del Consorci Provincial de Bombers».