A punt de finalitzar el CdT a Morella

499
CDT MORELLA (3)
PUBLICITAT
  • El Secretari Autonòmic de Turisme i l’alcalde de Morella han visitat el desenvolupament de les obres a la Fàbrica Giner
  • D’altra banda, la Secretaria d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, ha anunciat que les obres del Parador de Turisme de Morella començaran aquest any

Les obres del nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports a Morella avancen a bon ritme i aquesta actuació es troba en la seua recta final. Ahir el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, van visitar la Fàbrica Giner per a comprovar l’execució de les obres d’aquest complex.

Aquest centre comptarà amb multitud d’instal·lacions per acollir classes i perquè l’alumnat puga estar intern. Així, el menjador, cuines, administració i habitacions estan habilitades per a realitzar ambdues funcions i albergar fins a 60 alumnes interns. A més, també és un espai de suport empresarial per a entitats turístiques, així com d’investigació i acceleració d’aquestes.

L’alcalde de Morella ha destacat que “aquest projecte suposa la creació de llocs de treball i de formació en aquesta zona”. Rhamsés ha explicat que “en la visita hem pogut vore les obres molt avançades, amb equipament de les cuines ja instal·lat i en poques setmanes finalitzaran”. A més, Francesc Colomer ha remarcat que “aquest és el primer centre d’aquestes característiques en una zona d’interior” on ha comentat que “la Comunitat Valenciana és molt coneguda per les seues platges, però també té molt de potencial en el turisme rural i d’interior com el que es planteja a Morella i la comarca dels Ports”.

A més, el Secretari ha aprofitat la visita per a veure el desenvolupament d’altres projectes de recuperació patrimonial i turístics a Morella, les quals han tingut el suport de les ajudes de Turisme Comunitat Valenciana. Així, ha vist el desenvolupament de les obres de rehabilitació de la Torre Redona, així com el dinosaure del projecte Camins de Dinosaures.

Parador Nacional de Turisme de Morella

Ahir al matí la Secretaria d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, va anunciar que les obres del Parador de Turisme de Morella començaran aquest 2019, en la segona meitat de l’any. Cal recordar que el passat mes d’octubre, l’ajuntament de Morella va rebre el projecte arqueològic del Parador de Turisme de Morella valorat en dos milions d’euros aproximadament. Així, aquest és el pas previ a la licitació de la llicència d’obres, la qual es tramita des de l’ajuntament. A més, la Conselleria de Cultura està realitzant els diferents informes per a la posterior licitació de l’obra, la qual està sustentada en els Pressupostos Generals de l’Estat.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. El Parador estarà ubicat en l’actual entrada al Castell de Morella, la qual abraça el Convent de Sant Francesc, el Convent de les Agustines i els espais annexos.