A punt a Forcall la confitura de les pastes típiques de Sant Antoni

984
A punt la confitura de les pastes típiques de Sant Antoni
A punt la confitura de les pastes típiques de Sant Antoni
PUBLICITAT

Segueixen els preparatius de Sant Antoni a Forcall. Després de tallar la llenya, anar a buscar les tronques, captar, etc., la següent tasca a realitzar ha sigut l’elaboració de la confitura per a les pastes típiques de la festa, les coquetes.

Per a aquesta feina cal fer uns passos previs: plantar les carabasses, anar a collir-les, coure-les i picar-les al forn per a què el dissabte estigueren a punt. D’aquesta tasca se’n van encarregar els Majorals al llarg de la passada setmana per després reunir dissabte a diversos amics i veïns del poble i elaborar junts la confitura de les pastes. Primer cal escalfar un poc la mel, després s’afegeix el sucre i la carabassa picada i, per últim, un poquet de ratlladura de llimona i taronja. La recepta és senzilla, però requereix molta paciència, ja que cal remenar durant molta estona la pasta. Els cuiners, però, estant en germanor i treballant per a una festa que tant els hi agrada, ho fan de bon gust, sabent que molts veïns i visitants degustaran la confitura que omplirà les pastes repartides durant la Santantonà.

Enguany han estat 80kg de carabassa els recollits, i després de tota la vesprada elaborant la pasta, han eixit gairebé 140kg de confitura, que ara guardaran fins dissabte 12 de gener, dia en què les dones pastaran les rotlletes i coquetes. La vesprada de dissabte ha acabat amb un sopar de germanor al pavelló a càrrec dels Majorals en agraïments a tots els col·laboradors.

El preparatiu més dolç de la festa ja està a punt, però els veïns i visitants hauran d’esperar fins al cap de setmana de Sant Antoni, el 18,19 i 20 de gener, per a poder degustar la deliciosa confitura.