A més d’estimar, cal demostrar l’estima

225
PUBLICITAT

Diumenge 24 de setembre, avui he decidit apartar la tasca pública i la laboral per gaudir del dia amb la meva família i amics, però mai deixes de ser l’alcaldessa de Benassal, i és cert.

Desenes de missatges han cridat la meva atenció i han arribat les preocupacions.

Un article al diari que no retratava el nostre poble de la millor manera ha trencat la tranquil·litat dels benassalencs i benassalenques. Quina preocupació hem tingut la majoria dels qui estimem el nostre poble. Estimar no significa evitar veure la realitat, estimar significa treballar per canviar-la dins de les nostres possibilitats en allò que creiem que es pot i que cal canviar, i fer-ho sempre amb lleialtat al que més estimem, al nostre poble i a la nostra gent.

Personalment, no em sento al·ludida per l’article. Les meves responsabilitats directes comencen fa poc més de tres mesos. Ni amb una vareta màgica haguera pogut canviar algunes realitats, per molta ganes que haguera tingut. Hem treballat amb gran esforç per aconseguir un estiu viu, unes festes que han omplert de goig als benassalencs i benassalenques. Ara estem a punt d’encetar el mes de l’avellana, divendres vam rebre la visita del diputat de Turisme i dilluns visitarem a la Directora General de Turisme de la Comunitat Valenciana. No parem i no pararem de demanar el millor per a Benassal.

Cal treballar, cal analitzar i cal projectar futur, però el que no cal és tirar pedres al camí i parlar malament de la terra en què vam néixer, l’amada terra on descansen els nostres avis per a sempre, com relata el nostre himne. La imatge i el prestigi costa molt de fer, i molt poc de perdre, i és absolutament irresponsable contribuir a açò. En els 8 anys que he estat regidora a l’oposició, mai se m’haguera ocorregut fer cap declaració per desprestigiar el meu poble, perquè qualsevol cosa no val per fer política, qualsevol cosa no val per tenir visibilitat. El que cal és treballar junts per revertir les situacions no desitjades.

Vull destacar que a Benassal hi ha moltes coses que s’han fet bé, gent que ha invertit i té instal·lacions extraordinàries i que reben molts visitants anualment. Tenim un calendari cultural i d’esdeveniments que s’ha posicionat seriosament a l’agenda de la província, productes gastronòmics de gran qualitat, la nostra senya d’identitat amb l’aigua, premiada i reconeguda arreu del món, museus de gran qualitat com l’arqueològic, el de la Vida Rural o el Teresita Pascual, visites guiades i excursions. Iniciatives públiques i privades, individuals o col·lectives, que cal reconèixer i impulsar. Destacar només allò negatiu és faltar al respecte del nostre poble.

I per acabar, en referència a l’article, penso que cal fer autocrítica i no només crítica, perquè responsabilitzar només a una part és faltar a la veritat. Potser tots som responsables, o potser alguns més que altres tot i que no ho vulguem assumir.

I com he començat dient, l’estima a Benassal no val només en tenir-la i anunciar-la, cal demostrar-la!

Èlia Garcia Colom, alcaldessa de Benassal