A informació pública les obres de la N-232 Torreta-Morella Sud

803
Obres n232 en execució. Foto d'arxiu.
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat provisionalment i sotmès a informació pública el projecte de traçat: “Condicionament i reordenació d’accessos. Carretera N-232. Tram: Masia de la Torreta-Morella Sud “i el seu Estudi d’Impacte Ambiental. El Butlletí Oficial de l’Estat, mitjançant la seva publicació, farà oficial pròximament l’esmentada aprovació.

El pressupost estimat de l’actuació és de 17,6 milions d’euros i amb ella es completarà l’últim tram de la carretera N-232 que queda per condicionar a la província de Castelló, juntament amb les obres de condicionament del port de Querol, entre Barranc de la Bota i Masia de la Torreta, actualment en execució. L’actuació projectada comprèn la millora de traçat i reordenació d’accessos en el tram comprès entre els punts quilomètrics 54.900 i 60.210 de la carretera actual amb una longitud d’actuació en tronc principal de 4,85 km.

L’anunci ha estat altament valorat des de l’Ajuntament de Morella l’alcalde, Rhamsés Ripollés ha destacat que ‘es tracta d’una excel·lent notícia per a Morella i la comarca dels Ports, així com per a les províncies veïnes per tractar-se la N-232 de el més important nexe d’unió entre Aragó i la Mediterrània. Esta publicació a informació pública és un pas transcendental perquè la seva millora sigui una realitat com més aviat millor ‘. Ja en l’últim ple de l’ajuntament morellà s’aprovava una moció instant a l’Ministeri a desbloquejar aquest projecte tan necessari. Cal destacar que per la N-232 circulen diàriament al voltant de 3000 vehicles dels que prop de la cinquena part són trànsit pesat.
Des de l’Oficina d’Obres i Urbanisme de l’Ajuntament de Morella s’habilitarà un punt d’informació i assessorament per als afectats pel projecte. Tal com s’ha fet en altres ocasions des del consistori morellà es pretén facilitar al màxim la connexió entre Ministeri i afectats en benefici dels mateixos i del millor desenvolupament del projecte.

El nou traçat entre la Torreta i Morella Sud estarà dissenyat per a una velocitat de 80 km / h amb una secció de calçada de 3.5 m., Dos carrils i vorals de 1.5 m. S’ha projectat així mateix un nou pont sobre el riu Bergantes, de 22,60 m. d’amplada entre estreps. El projecte inclou les mesures necessàries de restauració i integració ambiental.