Els dies 7 i 8 de març des duu a terme la Jornada d’Investigació a propòsit de la restauració de la Porta dels Apòstols de l’Església Santa Maria la Major de Morella.
D’aquesta forma, el dijous 7 a les 19.30h es presentarà la reconstrucció del relleu i la policromia del timpà de la Porta dels Apòstols. A continuació hi haurà un còctel.
La jornada del divendres 8 serà de 9.30h a 18.00h. Durant el dia es duran a terme diverses activitats com les xarrades “El proyecto de restauración de la Portada de los Apóstoles de la Iglesia de Santa María la Mayor de Morella” de Vicente Dualde; “Investigation, Intervention, Inspection by Optoelectronic Means” de Roxana Radvan; “Complementary Non-Destructive Techniques for Investigation and Documentation of the Archpriest Basilica of Santa Maria la Major from Morella” amb Lucian Ratoiu, Roxana Radvan, Alexandru Chelmus, Ioana Cortea, Luminita Ghervase, Laurentiu Angheluta i Claudia Angheluta-Constantin.
Així mateix, David Juanes Barber i Gemma Mª Contreras oferiran la xarrada “Estudios previos y diseño de la metodología de intervención de la Portada de los Apóstoles de la Iglesia de Santa María la Mayor de Morella”; “Restauración de la Portada de los Apóstoles de la Iglesia de Santa María la Mayor de Morella: procesos y problemática” amb Rafael Vicente Tarín; Ana Laborde impartirà la xarrada “El proyecto de restauración del Pórtico de la Gloria”; Jesús Espinosa y Teresa Morillo parlaran sobre el “Proyecto de conservación de la Portada de Niculoso Pisano del Monasterio de Santa Paula, Sevilla”; Greta García, David Juanes Barber, Vincent Virasolvy i Gemma Mª Contretas oferiran “Reconstrucción del relieve y de la policromía del tímpano de la Portada de los Apóstoles de la Iglesia de Santa María la Mayor de Morella: análisis, estudio histórico material e iconográfico, digitalización e impresión 3D y reconstrucción gráfica digital y policromada”.
Després de la pausa per a dinar les conferències es reprendran amb “La problemática de la conservació de les portalades romàniques a l’exterior. Exemples de darreres intervencions dirigides pel CRBMC” de Pere Rovira i Pons; “Nuevas Tecnologías aplicadas al estudio de fachadas en piedra” amb María Pilar Ortiz i “La difusión internacional de las restauraciones españolas” oferida per Manuel García Rivas.
Per a més informació i inscripcions consultar amb el Facebook d’IVCR+i GVA, en el telèfon 961 223 484 o per correu electrònic en gandia_ele@gva.es. Cal assenyalar que juntament amb la inscripció es pot reservar plaça en un autobús per a anar des de València o Castelló a Morella.
VA SER NOTÍCIA A DIADIA