Albocàsser i Generalitat aborden la construcció de la Residència i Centre de Dia

64
PUBLICITAT

L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, i la regidora de Benestar Social, Alina Covaci, s’han reunit amb Maria Àngels Ramón-Llin, Directora general d’Infraestructures Sociosanitàries, per a tractar la situació administrativa del projecte de construcció d’una Residència per a majors i un Centre de Dia en el municipi.

D’aquesta manera, es van estudiar les possibles vies que “ens permeten fer realitat aquests dos serveis bàsics per a Albocàsser i la comarca de l’Alt Maestrat. Apostar pel món rural i l’interior és sinònim de proporcionar serveis de qualitat que milloren la vida dels nostres majors i, a més, que cree ocupació directa i indirectament”, ha resumit Albalat després de la trobada amb l’administració autonòmica.

El consistori va aprovar juntament amb l’anterior govern autonòmic la construcció de totes dues actuacions mitjançant el Pla Convivint. Per a això, des de l’ens municipal s’han invertit al llarg dels últims anys prop de 400.000 euros per a urbanitzar el terreny i condicionar-lo per al seu futur ús. En eixe sentit, el consistori també va iniciar la tramitació, mitjançant la redacció d’un avantprojecte, per a sol·licitar la delegació de competències i que permetria avançar en el projecte.

La sessió ha servit per a avaluar diferents opcions al marge del Pla Convivint, el qual no garanteix la construcció de la Residència, Centre de Dia i CRISOL, ja que l’actual Conselleria no disposa de fons per a aquesta inversió. D’aquesta manera, alternatives com desenvolupar el projecte mitjançant una gestió públic-privada es van posar damunt de la taula.