Sanitat administra 658.705 dosis de vacunes contra la grip, un 6% més que en la temporada anterior

494
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

-Barceló: “A dia d’avui superem un 6% les xifres de l’any passat, en què vam batre rècords, sobretot en personal sanitari

-Per províncies, el 50,3% de les dosis s’han administrat a la província de València, el 38,3% a Alacant i el 11,4% a Castelló

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat ja un total de 658.705 dosis de vacunes contra la grip, un 6% més que en la temporada anterior, segons les dades actualitzades de 8 de desembre de 2019, és a dir, transcorregudes cinc setmanes des de l’inici de la campanya.

Així ho ha destacat la titular de Sanitat, Ana Barceló, en el transcurs de la seva visita a el Centre de Salut Torrent II. Segons Barceló, “estem molt satisfets de com va la campanya, a dia d’avui gairebé ja se supera un 6% les xifres que vam donar l’any passat, any en què vam batre rècords, sobretot en personal sanitari, que vam aconseguir vacunar mes de 58% “.

En paraules de Barceló, “això vol dir que les nostres campanyes de vacunació estan contribuint al fet que les persones amb més risc es vacunen”. La consellera ha destacat que, tot i que, puntualment, puguen haver problemes temporals de disponibilitat de vacuna (cal recordar que hi ha al voltant de 2.000 punts de vacunació), això no vol dir que no s’estiga vacunant a bon ritme i que ningú es vaja a quedar sense la vacuna “.

Ana Barceló ha reiterat que “estem molt satisfets amb aquest 6% i aquest any anem a batre un nou rècord perquè estem preservant a la població dels riscos que té la grip”.

Transcorreguts 35 dies des de l’inici (cinc setmanes) s’han declarat un total de 658.705 dosis, el que suposa un 6% més que en el mateix dia de la temporada anterior.

Per províncies, el 50,3% de les dosis s’han administrat a la província de València, el 38,3% a Alacant i el 11,4% a Castelló.

Tots els departaments han superat les dosis declarades aquesta temporada amb relació a la temporada anterior a hores d’ara de la campanya. Així estan amb un 14% el departament de Dénia i amb entre un 10% més que la temporada anterior els departaments d’Elda, València Arnau i Alacant Sant Joan (16%) i amb un 90% els departaments d’Alacant Hospital General i València Dr . Peset.

Hi ha altres tres departaments que estan per sobre de el 6% (mitjana de la Comunitat). La resta de departaments estan tots per sobre de la temporada anterior en els mateixos dies de campanya.

Moviments entre departaments de salut

Pel que fa a les dosis subministrades, encara hi ha existències d’altres 143.885 dosis que queden per administrar (la campanya finalitza el 31 de gener).

Donat el ritme de vacunació en alguns centres, s’han realitzat moviments de dosi entre departaments de salut ja que totes les comandes planificats inicialment ja s’han realitzat des del laboratori proveïdor.

No obstant això s’aprecia a nivell de departament que hi ha dosis suficients en l’i l’objectiu d’aquests moviments és garantir una adequada distribució de les dosis per cobrir la demanda de tots els centres sense que a la fi de la campanya sobre dosi i sense que es deixi de vacunés a les persones incloses en els grups de risc.

D’altra banda, s’han realitzat gestions per a adquirir 10.000 dosis addicionals que seran distribuïdes al llarg d’aquesta setmana.

Dosis administrades per grups de risc

Com és lògic i donats els objectius de la campanya, el major nombre de dosis administrades són a persones incloses en el grup de risc (crònics cardiovasculars i respiratoris i gent gran “amb un 53,4% (351.888 dosis), seguit del grup de malalties renals, immunodeprimits, diabètics, etc. “amb un 14,7% (97.223 dosis) i de el grup de majors de 64 anys sense patologia de risc amb un 11,4% (75.152 dosi). el personal sociosanitari representa el 5, 2% de les dosis declarades en aquesta cinquena setmana de vacunació amb 34.045 persones vacunades.

Pel que fa a la vacunació en les persones majors de 64 anys la cobertura en Comunitat Valenciana és de el 44,59% (l’objectiu per a aquesta temporada és de l’55%). Hi ha tres departaments per sobre de l’50% que són: el departament d’Elx-Crevillent (60,6%), la Ribera (59,0%) i Requena (50,1%).

En personal sociosanitari, la cobertura a nivell de Comunitat Valenciana en funció d’on estan assignats és de l’53,1% (l’objectiu per a aquesta temporada és de l’55%) pel que es aquesta molt a prop de aconseguir-ho.

Les cobertures més altes en aquest apartat (en funció de l’departament de residència de la persona vacunada) corresponen als departaments de Dénia (91,97%) i Alacant Sant Joan (90,15%).

En el grup de dones embarassades s’han vacunat fins aquesta cinquena setmana un total de 13.120 dones el que suposa el 1,99% de l’total de persones vacunades en la temporada. Recordar que la protecció en aquests casos és doble protegint a l’embarassada però també al seu fill pel pas d’anticossos trasplacentarios de manera que les vacunades al desembre i gener també beneficien el fetus.

Per grups d’edat, el 65,4% ho han estat en persones majors de 64 anys (431.112 vacunats), mentre que en persones d’entre 15 i 64 anys un 31,9% (210.272 persones vacunades). En persones entre 0 i 14 anys els vacunats han estat un 2,6% (17.321 nens i nenes vacunats).