L’IES de Vilafranca organitza una nova edició de les jornades de bolets

768
Jornades de bolets a Vilafranca
PUBLICITAT

Jornades de bolets a Vilafranca
Jornades de bolets a Vilafranca
L’Institut d’Educació Secundària de Vilafranca ha organitzat la seva exposició micològica anual amb un gran èxit de participació per part del seu alumnat i professorat. Aquest any uns quaranta alumnes i sis professors han aconseguit reunir prop de 50 espècies diferents de les quals 35 han pogut ser catalogades i exposades. El lloc triat per a realitzar la recerca ha estat la partida del Bovalar. El professor organitzador de l’esdeveniment, Melcior Rovira, va decidir aquest any avançar l’horari de l’activitat perquè els alumnes tinguessin més temps a l’hora de buscar les espècies al camp. Així el grup va sortir abans del menjar i van poder estar una hora i mitja aproximadament buscant bolets.

-Pluja, calor i varietat de bolets

La zona escollida per realitzar la recerca micològica ha estat la muntanya del Bovalar, un paratge que acull un bosc mixt de pineda i alzinar amb sòl calcari. Els alumnes no van haver de desplaçar massa per trobar una gran varietat d’espècies. Aquest any la quantitat de pluja caiguda durant el mes de setembre, la calor d’octubre i la quasi absència de vent s’han unit sàviament per despertar de la seva letargia subterrani a milers de bolets per tot el terme de Vilafranca. Els alumnes van poder trobar els fongs més deliciosos com els famosos rovellons, les bitxacs o cames de perdiu, les macrolepiotas, les llenegues, els xampinyons o els fredolics. Però també van donar amb altres menys saborosos com els rovellons vores o engañapastores i les verinoses lepiotes.
Aquest any l’exposició ha comptat amb algunes espècies noves com ara la Leccinum lepidum, un bolet tan deliciosa com desconeguda per a la majoria de cercadors. Bolets grans i petites, tòxiques i verinoses, delicioses i desagradables, boniques i lletges, de colors brillants o apagats. Tots els bolets del Bovalar han estat les protagonistes, un any més, d’una interessant exposició micològica que pretén mostrar la riquesa del regne fungi al poble de Vilafranca.