José Martí destaca que La Vuelta servirà per a donar a conéixer el patrimoni d’Ares del Maestrat a tot el món

854
PUBLICITAT
  • El president ha rebut Esther Querol, alcaldessa de la localitat, dins de la ronda de contactes que està realitzant amb els primers edils de tota la província

El president de la Diputació, José Martí, s’ha reunit amb l’alcaldessa d’Ares del Maestrat, Esther Querol, per a conéixer de primera mà les necessitats d’aquest municipi i repassar amb la primera edil tots els detalls de l’arribada de La Vuelta Ciclista a Espanya 2019 a aquesta localitat de l’Alt Maestrat.

La Vuelta arribarà a la província de Castelló el 29 d’agost en la qual serà la seua sisena etapa, que eixirà des de la població turolense de Mosqueruela. El primer municipi castellonenc en la ruta ciclista serà Vilafranca, per a continuar per Catí, Vilar de Canes, Torre d’en Besora, Culla, Benassal i realitzar, per primera vegada, el final d’etapa a Ares del Maestrat.

Querol ha mostrat la seua satisfacció perquè l’arribada d’aquest esdeveniment esportiu, de repercussió internacional, suposa una gran oportunitat per a aquest xicotet municipi d’interior de tot just 200 habitants. Martí també ha destacat els beneficis que té per a Ares la seua inclusió en el circuit de La Vuelta, ja que “estem parlant de la segona carrera ciclista més vista del món, amb milions d’espectadors repartits en 189 països de tot el món, que podran conéixer la bellesa de les nostres comarques d’interior i, especialment d’una localitat tan icònica com és Ares del Maestrat”.

En aquest sentit, el president ha recordat el nombrós patrimoni històric, cultural i medi ambiental d’aquesta localitat: les restes de l’antic castell sobre la “mola” que presideix el poble i que presenta muralles àrabs i vestigis ibers; les pintures rupestres (localitzades en La Cova Remígia i altres abrics del barranc de Gassulla) que van ser declarades per la UNESCO patrimoni de la humanitat, juntament amb la resta de l’art rupestre llevantí; la Nevera de la Mola d’Ares, situada a 1.200 metres d’altitud, que acull un museu a la Casa del Nevater; les construccions de pedra seca; o el Barranc dels Molins, un conjunt de cinc molins d’aigua, que constitueixen amb les seues basses de recollida i sistemes de conduccions, una de les mes singulars obres d’enginyeria hidràulica, vestigis d’una època preindustrial, entre altres.

“La nova Diputació té un compromís clar amb els municipis d’interior que passa per bolcar-se en la lluita contra la despoblació. Per a acabar amb aquest problema, hem de treballar en tots els àmbits i un un element fonamental és la posada en valor de l’immens patrimoni que té el nostre territori, com s’està fent en Ares, per a revitalitzar el municipi i convertir-lo en un focus d’atracció turística” ha assenyalat José Martí.

En aquest sentit, Querol també ha traslladat a Martí els problemes d’accessibilitat i mobilitat que pateix Ares, i que limiten el seu potencial turístic, ja els autobusos no poden accedir al municipi degut a les característiques del nucli urbà. El president ha mostrat la disposició de la institució provincial a col·laborar en la cerca d’una solució a aquesta situació.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA