El repte d’una gestió sostenible del paisatge i la necessitat de treballar tots els municipis del parc cultural en un projecte turístic comú, van ser algunes de les conclusions de la jornada tècnica realitzada en el museu de la Valltorta sobre l’art rupestre i el bosc, organitzada per l’associació de municipis forestals valencians. Josep Cristià Linares, Cap de Cultura i Esport del servei territorial de Conselleria a Castelló, Juan José Carreres,alcalde de Tirig, Antonio Cases, Diputat del medi natural de la Diputació de Castelló, Antonio Cases van presentar la jornada. Els ponents van ser: Rafael Martínez de l’ Institut Valencià de Conservació i Restauració i primer director del museu, Pilar Vidal,actual directora del parc cultural Valltorta-Gasulla, Eduardo Rojas, degà del col·legi d’enginyers de montes d’Espanya i Miguel San Nicolás, focal Point del ARAMPI.
Es va fer un repàs de tota la singularitat d’art rupestre que alberga el parc cultural de la Valltorta – Gasulla i es va parlar de quina manera aquest factor clau pot ajudar al desenvolupament del sector turístic de la zona. Una altra idea que es va repetir és que no es pot entendre els abrics de pintures rupestres sense tindre en compte l’entorn.
Aquesta és la tercera jornada que organitza AMUFOR sobre l’art rupestre i el bosc, la primera va ser a Bicorp, la segona a Alcoi i la tercera s’ha celebrat al museu de la Valltorta a Tírig.