La Diputació promou un curs per a millorar els rius i aiguamolls com a recurs natural, turístic i cultural

981
La Diputació promou un curs per a millorar els rius i aiguamolls com a recurs natural, turístic i cultural
La Diputació promou un curs per a millorar els rius i aiguamolls com a recurs natural, turístic i cultural
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha impulsat el curs ‘Millora en la gestió de mitjà fluvial d’ús públic’ per a ajudar als ajuntaments a millorar els rius com a patrimoni natural i cultural. Així, el Govern provincial conclòs ja aquesta formació que ha desenvolupat en les últimes dues setmanes a 20 tècnics d’ajuntaments de la província perquè puguen aprendre tècniques i hàbits amb els quals millorar tant els rius com els aiguamolls dels seus termes municipals. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Fundació LIMNE. Ha explicat a més amb la participació d’especialistes del Centre per a la Recerca i Experimentació Forestal (CIEF) de la Comunitat Valenciana.

El diputat de Medi Natural, Antonio Cases, ha explicat que “aquests cursos van dirigits a gestors dels ecosistemes fluvials com són els representants dels ajuntaments i tècnics municipals. L’objectiu és implementar accions concretes de conservació en la qual diverses administracions i entitats conservacionistes treballen juntes per a la millora de rius i aiguamolls”.

Així, mitjançant aquest seminari especialitzat, els 20 tècnics inscrits han après a identificar i donar valor als elements singulars dels ecosistemes aquàtics municipals, reconèixer les espècies invasores i la seua problemàtica, saber interpretar i aplicar la normativa d’aigües, gestionar i tramitar autoritzacions i conèixer les tècniques actuals disponibles de millora i conservació en aquest tipus d’ecosistemes.

A més, tal com ha assenyalat el diputat, “els ecosistemes com a rius i aiguamolls ben conservats poden ser un recursos turístics a tenir molt en compte en molts dels nostres pobles, i aprendre a cuidar d’ells i gestionar-los de manera molt eficient és beneficiós per al desenvolupament local, doncs entorn d’ells poden crear-se noves oportunitats per als nostres pobles”