80.000 euros de Diputació per a FEPAC-ASAJA

624
FEPAC-ASAJA
PUBLICITAT

– “Estem molt orgullosos dels nostres origens agrícola i ramader i volem que seguisquen sent opcions de desenvolupament i ocupació”

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reafirmat la seua implicació amb el sector primari provincial en la primera trobada de treball que ha mantingut amb el nou president de la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders, FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot. Els dos han avaluat el sector ramader i agrícola provincial, especialment en allò que té a veure amb la citricultura que empra en els municipis de la província a més d’11.000 treballadors.

D’aquesta manera, tal com ha explicat el president Moliner després de la reunió, “sumem esforços a l’hora de posar a la disposició dels professionals d’aquest sector crucial per a la província els millors recursos a l’hora d’obtenir el major rendiment possible al seu treball i sacrifici diari. El sector primari és clau per al creixement econòmic i laboral de Castelló, també per al desenvolupament d’un món rural castellonenc que té en ell una de les seues principals fonts d’ingressos però sense oblidar que els cítrics són protagonistes de l’activitat de bona part de la nostra terra”.

Cal tenir en compte que el Govern Provincial destinarà enguany una inversió de 80.000 euros dirigida a recolzar les accions formatives organitzades per FEPAC-ASAJA així com l’assistència tècnica que ofereix a agricultors i ramaders a l’hora de tramitar les ajudes existents i beneficiar-se dels possibles canvis legislatius que afecten al sector.

“Sempre anem a estar al costat de totes aquelles iniciatives i polítiques que generen més i millors oportunitats per als agricultors i ramaders castellonencs. Som una institució que defensa el nostre camp i la nostra ramaderia perquè forma part de la nostra identitat i ningú entendria aquesta província sense el seu camp ni sense aquells productes que, a través de la ramaderia, donen sabor al millor rebost del Mediterrani”, ha assenyalat Moliner.

Especial protagonisme de la citricultura

Si bé és cert que l’agricultura i la ramaderia han centrat la conversa dels dos presidents, és la citricultura la que protagonitza el suport que la Diputació de Castelló presta al sector primari provincial per l’important pes que concentra en l’ocupació i en l’activitat del sector primari en els municipis de Castelló.

“El nostre suport al cítric és transversal des de totes les nostres actuacions. Des de la marca de producte Castelló Ruta de Sabor promocionem el consum de cítrics de la província, però també anem de la mà dels exportadors a Fruit Logistica a Alemanya per a ajudar-los a vendre de la millor forma els nostres cítrics en el món, i anem a estar sempre al costat dels citricultors a través de convenis com el que mantenim amb FEPAC i amb la Unió de Llauradors per a seguir fent d’aquesta activitat una via de futur per a les noves generacions. Estem molt orgullosos dels nostres orígens i anem a treballar de la mà de tots els agents implicats en la cadena de producció per a seguir impulsant el seu consum i el benefici que d’ell es deriva en els pobles de la província”, ha conclòs el president.

I és que cal recordar que el cultiu de cítrics suposa una extensió de 36.718 hectàrees del total de les 50.586 hectàrees de conreu de regadiu que té la província.