Les fotos. Gran festa de Sant Antoni a Vilafranca

828
PUBLICITAT

Els festejos en honor a Sant Antoni Abad a Vilafranca han sigut molt bé acollits entre veïns i visitants. D’aquesta forma, la festa del foc va començar en el municipi divendres passat quan es va plantar la barraca.

El dissabte, un dels dies de més afluència de visitants, es va celebrar el Dia de la Malea amb l’eixida al bosc, l’Alt de la Malea, la representació de l’acte sacramental de la Vida del Sant, el sainet “Jo se guardar un secret” i l’esperada crema de la foguera.

El diumenge es va viure una jornada marcada pel caràcter religiós, ja que es va celebrar la missa en honor a Sant Antoni en la qual va participar activament la Rondalla de Vilafranca. A més, van tenir lloc la processó de Sant Antoni pels carrers de costum i la benedicció dels animals davant la imatge del Carrer Major, així com la Ronda de Sant Antoni, Luzbel i l’àngel, acompanyats dels cantadors Javier Bardules i Elena Casaña, les cavalleries i el públic en general.

Cal recordar que en els festejos de Sant Antoni 2018 el municipi no ha comptat amb majorals, per la qual cosa s’anima a tots els veïns a ostentar aquest càrrec i ser part de la història del Sant Antoni vilafranquí.