DiaDia
El Govern Provincial impulsa 21 accions de foment del consum de productes aut貌ctons despr茅s de la inclusi贸 de m茅s marques
Roig: “Traslladem les peticions dels diferents sectors a un complet pla d’actuaci贸 per seguir augmentant el consum”
La Diputaci贸 de Castell贸 empr猫n aquests dies i fins a finals d’any un intens pla d’acci贸 amb la marca de productes aut貌ctons Castell贸 Ruta de Sabor de la m脿 de productors i municipis. Aix铆, el Govern Provincial impulsar脿 un total de 21 accions que implicaran a m茅s d’una trentena de municipis per fomentar el consum de productes de Castell贸 despr茅s de la recent incorporaci贸 aquesta setmana de 40 nous productors.
El diputat responsable de Castell贸 Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha explicat que “aquest pla d’actuaci贸 茅s la plasmaci贸 de les peticions que ens han anat plantejant les diferents comissions sectorials de la marca per complir amb les prioritats que ens donen. Hi haur脿 jornades gastron貌miques, fires, jornades formatives, cursos, degustacions i tasts que ens permetran de nou continuar treballant per posicionar la qualitat dels productes dels nostres pobles “.
Entre les accions a dur a terme durant el mes d’octubre, es mantenen fins al dia 29 les I Jornades Gastron貌miques Alt Maestrat a Culla, Cat铆, Benassal i Ares del Maestrat; la fira de la tomata de penjar d’Alcal脿 de Xivert el 14 i 15; tamb茅 les VI Jornades Gastron貌miques de la carn, l’oli i el vi (Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Benlloch, Cabanes, la Pobla Tornesa, Les Useres, Els Rosildos (Serra d’en Galceran), la Vall d’Alba, Vistabella del Maestrat i Xodos); el Mes de l’Avellana de Benassal .; les VI Jornades de bolets, carns i productes de Tardor (Els Ports); la Mostra de la Cervesa Artesanal Castell贸 Ruta de Sabor; Jornada t猫cnica formativa sobre plantacions tofoneres i la Mostra agroaliment脿ria de l’Alt Pal脿ncia i Castell贸 amb Estrella.
Una de les marques gastron貌miques m茅s importants d’Espanya
La consolidaci贸 de la marca de productes aut貌ctons Castell贸 Ruta de Sabor com a element dinamitzador del sector agroalimentari de la prov铆ncia 茅s ja una realitat amb la inclusi贸 la passada setmana de 40 nous productors. S贸n ja amb aix貌 80 productors i m茅s de 100 productes de 14 sectors agroalimentaris diferents.
“Fa tres anys quan el nostre president, Javier Moliner, va pensar en l’oportunitat de crear un element diferenciador que actuara de marca paraigua de la nostra millor gastronomia no ens imagin脿vem un seguiment tan important. Avui estem ja entre les marques gastron貌miques espanyoles amb m茅s productes i amb m茅s sectors, i creada amb uns seriosos par脿metres de qualitat i origen marcats per professionals dels propis sectors “, ha indicat el diputat.
L’ambici贸 de la Diputaci贸 de Castell贸 amb la posada en valor de la gastronomia de la prov铆ncia 茅s tal que el Govern de la prov铆ncia ja treballa en la creaci贸 d’Castell贸 Ruta de Sabor com a nou producte tur铆stic de Castell贸.
Aix铆, a trav茅s del recurs gastron貌mic dels productes i tot el seu proc茅s d’elaboraci贸 en els municipis de Castell贸, la Diputaci贸 treballar脿 de la m脿 de municipis i productors per tal de valoritzar aquests productes, tot el patrimoni natural i cultural vinculat als mateixos i aconseguir atreure visitants als pobles no nom茅s a trav茅s de la realitzaci贸 de jornades gastron貌miques i comercials, sin贸 tamb茅 incorporar tot un seguit d’experi猫ncies tur铆stiques amb m茅s oferta complement脿ria que permetin al visitant con猫ixer els pobles de Castell贸 a trav茅s de la seva tradici贸 gastron貌mica.