– En el que va d’any el recinte museístic ha rebut més de 8.000 visitants i es preveu tancar 2017 superant la barrera dels 12.000
– Martínez: “L’evolució de visitants demostra que estem davant un clar dinamitzador turístic per a la comarca de l’Alt Maestrat”
La Diputació de Castelló ha intensificat la promoció del Parc Miner del Maestrat a Culla-Torre d’en Besora per a reforçar la seua empremta en el turisme d’interior en la província. No en va, el parc miner s’ha consolidat com el segon recinte museístic amb més visites de l’interior de la província només per darrere d’un emblema turístic per a la província com és el castell de Morella.
És per això que tal com ha destacat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, “apostar per la projecció turística d’aquest parc miner ens permet sumar recursos turístics, però també socials i econòmics, al món rural castellonenc i, en particular, a la comarca de l’Alt Maestrat”.
No en va, en el que va d’any aquestes antigues mines de ferro rehabilitades per a la seua explotació turística i obertes al públic des de l’any 2011, han rebut ja en el que va d’any més de 8.000 visitants i es preveu superar la barrera històrica dels 12.000 a finals d’any en una “prova més que palpable que el patrimoni natural que ens brinda la nostra terra és una font inesgotable d’oportunitats per al territori”
En aquest sentit, Martínez ha ressaltat l’evolució en la venda d’entrades registrada per aquest espai turístic des que durant el seu primer any el visitaren un total de 2.615 persones, fins a les 9.578 persones que ho van fer el passat exercici.
És per això que “anem a seguir sumant iniciatives i polítiques per a fer del turisme un pilar clau per a la generació de riquesa i creixement en el nostre interior. Perquè comptem amb un marc immillorable. Un excel·lent patrimoni natural i històric que hem de rendibilitzar perquè el turisme d’interior seguisca creixent en la nostra província i de la seua mà la creació d’ocupació”.
Cal assenyalar que el Parc Miner del Maestrat està situat en el paratge natural de la Fontanella, entre els termes municipals de Culla i la Torre d’en Besora, a uns 800 metres d’altitud, des d’on es pot contemplar gran part de la comarca de l’Alt Maestrat.
El parc compta amb un entramat de 6 galeries longitudinals de més de 4 quilòmetres de longitud, compostes de minerals de ferro com la limonita, la goethita i l’hematites que s’extreien des de la dècada dels quaranta fins a finals dels anys seixanta, per al seu processament en els Alts Forns de Sagunt i la seua posterior venda i comercialització.