Comença la restauració de la porta de l’Arxiprestal de Morella

889
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’actuació es realitza durant el mes de juliol i permetrà concretar les fases posteriors del projecte de tota la façana de l’església
La restauració completa engloba la porta dels Apòstols, del segle XIV, i la de les Verges, del XV

Morella posa en marxa la restauració de la porta dels Apòstols de l’església arxiprestal de Santa Maria la Major amb la primera actuació a l’escultura de la Mare de Déu. L’obra va començar ahir amb el muntatge de la bastida i l’estudi previ de la situació de la figura. Aquesta intervenció permetrà concretar el projecte de restauració de la façana de l’església per a fases posteriors de la rehabilitació de tota la façana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és molt important conservar el nostre patrimoni, el qual s’ha preservat durant molts anys i cal cuidar-lo per a que segueixi mostrant tot l’esplendor de Morella”. A més, l’any passat van començar els estudis per a saber com es va construir la façana de l’església, l’estat de conservació actual i recollir informació de manera que ara poden començar la restauració. L’actuació a la porta dels Apòstols es durà a terme durant el mes de juliol i és un projecte de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC+R CulturArts) en el qual col·laboren la parròquia, Bisbat, l’ajuntament de Morella i la Fundació Blasc d’Alagó.

Cal recordar que s’està ultimant el projecte definitiu de restauració i millora estructural i pictòrica tenint en compte tots els estudis realitzats i es presentarà en els propers mesos. D’aquesta manera, els treballs han començat per la porta dels Apòstols, del segle XIV i després es realitzaran a la de les Verges, del segle XV. Els estudis previs han permès establir un protocol per a l’avaluació del risc i l’eficàcia en els diferents tractaments possibles a emprar durant la fase de restauració de les portes. S’han fet servir tècniques d’estudi i documentació fotogràfica amb diferents longituds d’ona i els resultats d’aquest estudi han permès tindre un registre de l’estat actual de la façana i aporten informació sobre la presència de recobriments superficials.