CORREUS posa en circulació un mata-segells turístic dedicat al Portal de Sant Miquel de Morella

748
Presentació mata-segells Morella
Presentació del mata-segells turístic de Morella
PUBLICITAT

-L’empremta estarà disponible de forma permanent en l’oficina de CORREUS de Morella, situada en el carrer Sant Nicolau, 10

Aquest matí s’ha posat en circulació en l’oficina de CORREUS de Morella el mata-segells turístic que l’empresa postal ha dedicat al Portal de Sant Miquel. A l’acte de presentació d’aquest mata-segells han assistit l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la directora de l’oficina de CORREUS, Ana María Gasulla, el regidor de Turisme de la localitat, Jorge García i l’historiador, Carlos Sangüesa.

Aquest mata-segells està dissenyat perquè filatèlics i clients puguen cancel·lar els seus enviaments postals amb aquesta imatge on es llig el motiu del mata-segells i la data de l’enviament. A més aquest mata-segells estarà disponible de forma permanent en l’oficina situada en el carrer Sant Nicolau, 10 per a qui ho sol·licite en el moment de realitzar els seus enviaments.

Presentació del mata-segells a Morella
Presentació del mata-segells

Els mata-segells turístics s’emmarquen dins d’una campanya empresa per CORREUS en 2015. Des d’aleshores s’han emès diversos mata-segells per a col·laborar amb la difusió d’imatges de llocs i festivitats emblemàtiques de diferents localitats a través dels enviaments postals.

L’origen dels mata-segells respon a la inutilització de la taxa de franqueig, però al llarg dels anys ha adquirit un altre valor pel seu rellevant impacte en el col·leccionisme filatèlic, en representar la seua empremta una comunicació dels grans esdeveniments, els valors i els èxits de la nostra societat, que reforça la imatge i presència del segell de CORREUS.

Portal de Sant Miquel

El portal de Sant Miquel està format per dues torres bessones, de base octogonal construïdes en el s. XIV que formen part de la porta principal de la ciutat.

Aquestes dues torres són possiblement el conjunt més espectacular de tot el perímetre emmurallat de Morella. Construïdes en 1360 per 0000, reben el seu nom per la seua proximitat a l’església homònima de Morella i protegeixen un dels principals portals d’accés a la població. Aquesta construcció ha sigut testimoni privilegiat de la història de Morella, dels seus conflictes, assalts i bombardejos tant en la Guerra de Successió com en les Guerres Carlistes. Actualment s’han convertit en les Torres del Joc, en les quals es pot gaudir de desenes de jocs d’habilitat i enginy.