És una iniciativa de caràcter nacional organitzada per l’Ajuntament, l’àrea de cultura de la Diputació de Castelló i la galeria Coll Blanc Espai d’Art.
L’Ajuntament de Culla i la galeria d’art local Collblanc, en col·laboració amb l’àrea de cultura de la Diputació de Castelló, convoquen la segona edició del ‘Certamen d’Art Contemporani de Culla’.
Estes institucions, compromeses amb la cultura en totes les seves expressions, tant plàstiques, audiovisuals, literàries, musicals o escèniques, promouen aquest certamen de caràcter nacional. El projecte pretén que, mitjançant la selecció d’un artista o col·lectiu que no excedeixa de tres membres i la seua estada a la localitat durant uns mesos desenvolupant la seva obra, augmenti la sensibilitat social cap a l’art, així com la visibilitat dels creadors més joves.
Els artistes o col·lectius participants en el certamen seran prèviament seleccionats per un comitè d’experts en diferents branques de l’art contemporani. Tots els projectes presentats hauran de tenir com a protagonista el territori municipal de Culla i la seua història; un aspecte molt important, ja que suposa la convivència tant amb els veïns de la localitat com el coneixement del territori en el qual es durà a terme l’obra. Les bases de la convocatòria, que poden consultar a la pàgina web www.culla.es, estableixen el termini màxim per presentar els projectes serà el 31 de març de 2017 i un premi per al guanyador dotat amb 3.000 euros.
El certamen aspira a tenir una continuïtat en el temps i consolidar-se com una cita ineludible per als amants de l’art contemporani. De la mateixa manera, totes les peces recopilades, any rere any, seran exposades als visitants com un atractiu més del municipi.
Primera edició
L’artista participant a la primera edició del certamen va ser Arturo Javier Comas, fotògraf i dissenyador gràfic sevillà, el treball a Culla es va centrar en la fotografia d’elements recollits en els edificis públics del municipi i altres tants, que va demanar prestats als establiments ia particulars . Comas va valorar com a “molt positiva l’experiència”, ja que va trobar “un retir espiritual i creatiu a Culla”.