L’avellana que es cultiva a Benassal és la protagonista de les diferents activitats i cites gastronòmiques que es desenvolupen a la localitat durant aquest mes d’octubre. Amb motiu del Mes de l’Avellana, dos establiments del municipi, l’Hotel Restaurant La Castellana i l’Hotel Restaurant Novella, ofereixen menús preparats per a l’ocasió durant els caps de setmana. Aquests estan compostos per entrants, plat principal i postres, tots elaborats amb avellana de Benassal a un preu de 24 euros. A més, l’Hotel Restaurant La Piqueta també inclou a la seua carta plats on s’inclou aquest fruit sec.
Aquest dissabte dia 15 i el dia 22 d’octubre el Forn de Dalt acull una demostració de cuina en directe a càrrec del cuiner David Monterde per, posteriorment, degustar els plats elaborats. A més, el diumenge dia 23, baix els porxos d’aquest edifici es realitzarà un concurs de postres casolanes, prèvia inscripció, en el qual l’avellana estarà present en cada un d’ells.
Aquells que vulguen conèixer de primera mà aquest cultiu podran fer-ho participant de les visites guiades i recollint les seues pròpies avellanes directament del camp. Els grups eixen des de l’Oficina de Turisme a les 12:30 hores. Així mateix, l’edifici de La Mola acull de dimarts a diumenge una exposició sota el títol de “Avellana: fruit de tardor” i les botigues de la localitat elaboren dolços i altres productes amb avellanes.
El mes de l’avellana està organitzat per l’Ajuntament de Benassal, l’Associació Gremi Turístic de Benassal, la Cooperativa Agrícola Benassalense i compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, el Patronat Provincial de Turisme i la Conselleria de Turisme.