El programa de vacances per a majors Castelló Sènior esgota les seves places per a la propera edició

880
Castelló Sènior
PUBLICITAT
– Els viatges començaran al setembre i les gairebé 2.000 sol·licituds en llista d’espera demostren l’encert de la iniciativa de Moliner

La Diputació de Castelló s’ha vist gratament desbordada per les sol·licituds de les persones majors que volen gaudir dels viatges organitzats dins de ‘Castelló Sènior’. Tant és així, que en el proper Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme, previst pel 6 de setembre, s’aprovaran més sol·licituds fins a cobrir el total disponible de 10.707 places, quedant la resta en espera per cobrir possibles vacants.

Com ha recordat Andrés Martínez, vicepresident provincial de Turisme, “finalment hi ha hagut 12.693 places sol·licitades per les 10.707 disponibles. Això demostra que la iniciativa impulsada pel president Javier Moliner ha estat tot un èxit i per això ho vol copiar la Generalitat”. “Per això, encara que per a aquesta segona edició del Imserso provincial s’havien previst 294 places més que en l’anterior, l’oferta s’ha quedat curta, prova de l’encert de la mesura”, ha explicat Martínez.

Els primers torns del “Programa de vacances en la costa de Castelló” s’iniciaran des del 18 de setembre fins al 25 de novembre de 2016 i la segona tindrà lloc des del 15 de gener fins al 16 de juny de 2017. Quant als torns d’interior, denominats les “Rutes de patrimoni històric, cultural i natural”, s’inicien l’1 de setembre fins al 15 de desembre de 2016, mentre que la segona fase serà des del 9 de gener al 13 de juliol de 2017. Cal tenir en compte que aquests viatges s’organitzen en temporada baixa, per la qual cosa no entren ni períodes d’estiu, ni Nadal, ni ponts.

Principals novetats per a aquesta edició

Al marge que per a aquesta segona edició de ‘Castelló Sènior’ hi ha 10.707 places disponibles, 294 places més que la passada temporada, s’ha afegit una destinació més al programa de costa, per la qual cosa en total hi ha sis destinacions de costa per triar.

A més, s’han afegit tres destinacions més al programa d’interior amb les següents temàtiques: Sabors i tradicions: Per les terres del vi, del formatge i del torró; Pels Camins del Cid i la Ceràmica; Per les rutes del Rei Jaume I.

Cal recordar que l’aposta del Govern Provincial de Javier Moliner per desestacionalitzar el turisme de la província a través d’un ambiciós programa de viatges per a persones majors, Castelló Sènior, ha suposat que aquesta primera edició ja conclosa del programa hagi aportat al sector turístic un total de 9.600 turistes i 37.532 pernoctaciones en establiments hotelers de costa i d’interior durant temporada baixa. Cal tenir en compte que la Diputació ha invertit un milió d’euros de pressupost en aquesta ambiciosa iniciativa que està recollint els seus primers resultats.

És especialment rellevant la important repercussió que està tenint aquesta iniciativa per ajudar a mantenir més hotels oberts durant tot l’any, amb el conseqüent efecte en la creació i manteniment de llocs de treball vinculats al turisme als nostres pobles. L’objectiu de desestacionalitzar s’ha portat a les bases d’aquesta ambiciosa iniciativa que contempla dates molt interessants tant per als propis establiments i municipis receptors de turistes, com per als beneficiaris de les ajudes, doncs no cal oblidar el caràcter social que també té el programa dirigit a que els nostres majors gaudeixin i coneguin la seva pròpia terra com a destinació turística.

Cal recordar que les opcions de paquets vacacionals de costa consten de sis dies i cinc nits en règim de pensió completa en un establiment de costa a la província amb un cost total de 80 euros per al beneficiari, mentre que les 10 Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural són tres jornades i dues nits d’hotel en règim de pensió completa amb un cost total de 50 euros per al beneficiari.

Han viatjat persones majors de 118 pobles de Castelló

A més de la desestacionalització turística, amplificar l’abast de la iniciativa a tota la província era un altre dels criteris bàsics a l’hora de desenvolupar aquest programa, procurant la igualtat d’oportunitats de totes les persones majors de tots els pobles de Castelló independentment de la seva grandària, i al mateix temps implicant a la màxima quantitat de pobles en les rutes turístiques perquè rebessin visitants.

“Revisant l’informe de balanç de la primera edició del programa podem comprovar com tots dos objectius s’han complert, doncs s’han beneficiat del mateix persones majors de 118 municipis de la província, amb la qual cosa hem garantit la igualtat d’oportunitats de tots els nostres majors a l’hora d’accedir a les ajudes. I hem procurat pernoctaciones hoteleres en onze municipis turístics de la província, generant benefici turístic a més d’una trentena de municipis en els quals s’han realitzat excursions, esmorzars i visites com a part dels cuidats programes que s’han dut a terme”.

Cal recordar a més que el Castelló Sènior ha ajudat al turisme de Castelló a millorar en índexs de fins a un 6% les persones ocupades i en un 2,8% les places hoteleres obertes en temporada baixa respecte al mateix període de l’any anterior.

Excel·lents valoracions dels usuaris

Amb l’objectiu de millorar la segona edició del programa, la Diputació de Castelló ha sondejat l’opinió dels beneficiaris i el seu índex de satisfacció dels diferents paquets vacacionals del Castelló Sènior.

“El resultat ha estat excel·lent. Ens ha cridat l’atenció com molts beneficiaris ens comenten que gràcies a aquesta experiència han descobert patrimoni de la seva província que desconeixien, pobles que no havien visitat o llocs l’existència dels quals ignoraven fins al moment. I això és molt important per a la Diputació, doncs estem convençuts que els propis castellonencs hem de ser els millors ambaixadors de la nostra terra. La qualitat de l’oferta tant d’allotjament com a complementària és un altre dels factors millor valorats”, ha assenyalat Martínez.