Benassal viu a l’octubre el mes de l’avellana amb menus especials, exposicions, rutes guiades i un concurs de postres

867
Ruta de les avellanes
PUBLICITAT

Benassal dedica aquest mes d’octubre al fruit de la tardor, l’avellana.

Durant els caps de setmana i el pont dels dies 9 al 12, la localitat del Maestrat ofereix diverses possibilitats per conèixer, degustar i adquirir aquest producte que es cultiva a les seues terres. Així, els forns del municipi posaran a la venda la coca d’avellana, flaons i rosegons elaborats amb aquest fruit sec i en la carnisseria es podrà adquirir embotit que comptarà amb aquest ingredient. Les visites guiades als camps d’avellaners permetran conèixer de primera mà l’evolució d’aquest cultiu i l’últim diumenge del mes es realitzarà un concurs de postres casolanes que hauran d’incloure l’avellana. El grup La rabera Eclèctica oferirà durant la segona quinzena l’exposició “L’Interior” que inclou una lectura de poemes i igualment es podrà visitar la mostra “Avellana: fruit de tardor” els matins de dimarts a diumenge.

Alguns establiments de restauració de Benassal oferiran durant els caps de setmana d’octubre menús en què l’avellana serà l’ingredient predominant. Els hotels restaurant La Piqueta, La Castellana i Novella elaboraran plats com el bacallà amb velouté d’avellana, el filet de vedella amb salsa d’avellana i el pit de pollastre farcit d’avellanes i all rostit.