Vistabella ultima els preparatius per acollir una de les fires gastronòmiques més representatives i rellevants de l’any. I és que el proper 8 de febrer la localitat de l’Alt Maestrat celebra la 17a edició de la Jornada de la Tòfona, un esdeveniment que ret homenatge a l’anomenat ‘or negre’ de la cuina i que comptarà amb activitats divulgatives i gastronòmiques.
La programació arrencarà a les 11.00 amb una visita a una plantació de tòfona i demostració de recol·lecció, una activitat gratuïta organitzada en col·laboració amb Gegantur. Els assistents podran conèixer de primera mà el procés de recerca i extracció de la tòfona negra, prèvia inscripció ja que les places són limitades. Els interessats poden informar-se trucant al telèfon 663 153 279.
A la vesprada, l´antiga presó serà l´escenari d´una xerrada que versarà sobre les bones pràctiques del cultiu de la tòfona, les plagues i els efectes del canvi climàtic, que serà impartida per l´enginyer forestal José Ibáñez Varela. Una ponència clau per comprendre els desafiaments actuals a què s’enfronta el cultiu de la tòfona i la seva adaptació als canvis mediambientals.
I, com a cloenda d’or a aquestes jornades, els assistents podran participar en una degustació de licors LICORA maridats amb productes de la Cooperativa d’Atzeneta, també a l’antiga presó. El preu d’aquesta activitat és de 15 euros i és imprescindible reservar la plaça.