Aquest dissabte 11 de gener, els i les majorals de la festa de la Publicata en honor a Sant Antoni de Vilafranca, amb l’ajuda d’amics i amigues, familiars i veïns i veïnes, han preparat els tradicionals pastissos. 16.200 pastissos plens de confitura de carabassa han sigut el resultat de tot un matí pastant als diferents forns del municipi.
Els forners i forneres han començat elaborant la pasta. Seguidament, mans expertes i mans més joves s’han encarregat de pastar-los, farcir-los de confitura i tancar-los amb la tradicional tècnica del ‘cordonet’. Una vegada fets, s’han posat al forn i, ja cuinats, s’han ensucrat.
El dia de les barres, diumenge 12 de gener, s’han pogut tastar els pastissos abans de l’eixida cap al ‘monte’. A més, es posaran a la venda i es podran provar al local dels majorals durant la festa de La Publicata en honor a Sant Antoni Abat que tindrà lloc el pròxim cap de setmana, els dies 17, 18 i 19 de gener.