- La localitat va acollir una altra edició d’Abrasa’m en la qual el públic va poder participar en un taller d’apicultura, visites guiades i degustacions
Ares del Maestrat ha celebrat amb gran èxit Abrasa’m, les IV Jornades Gastronòmiques a la Brasa; un esdeveniment que va tindre lloc del 6 al 8 de desembre i que va combinar tradició, gastronomia i cultura en un entorn únic. D’aquesta manera, durant tres dies, veïns i visitants van gaudir d’activitats temàtiques, degustacions, visites guiades i menús elaborats amb productes locals en una iniciativa que va posar en valor l’apicultura i la cuina a la brasa.
Les jornades van començar amb la sessió ‘Apitaller: Tot un món al voltant de les abelles’, una activitat interactiva en la qual els assistents van descobrir com s’elabora la mel, les eines i mètodes de treball actuals, a més de la importància de l’apicultura. L’experiència va concloure amb un tast de productes apícoles, incloent tres tipus de mel, pol·len i una infusió.
L’endemà, el públic va degustar un esmorzar a la brasa en el Mesón el Coll. I després de reposar forces, els assistents es van traslladar fins a la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia en una visita guiada organitzada pel Museu de la Valltorta. La jornada va continuar amb un dinar popular, també a la brasa, i com a guinda la Penya Taurina va organitzar un animat ‘tardeo’.
La recta final d’Abrasa’m va consistir en un recorregut pel centre històric de la localitat titulat ‘Observem el paisatge’, després del qual els participants van poder compartir taula i estovalles en el Restaurant Hotel d’Ares, que va oferir un menú especial amb la brasa i la mel com a grans protagonistes.
Amb aquestes jornades, Ares del Maestrat posa en valor la riquesa cultural i gastronòmica del municipi, consolidant-se com un referent per a gaudir dels productes locals i el seu entorn natural brindant a veïns i visitants una experiència única.