Palanques exalta les seues arrels amb la Festa del Bureo i Ball del Corro

13
PUBLICITAT
  • El dissabte 26 tindrà lloc una programació cultural a partir de folklore local

Palanques continua mantenint les seues tradicions més arrelades. Demà dissabte, 26 d’octubre, el municipi es transformarà per a gaudir i ballar de dos costums folklòriques: el Bureo i el Ball del Corro, dansa típica del poble dels Ports. Així doncs, la programació cultural per a la jornada començarà de matí amb la penjada dels cobertors als balcons del poble, amb l’acompanyament musical de dolçaina i tabal per a obrir un dels dies culturals més importants en l’agenda anual del poble.

A les 11h es rebrà als convidats per a iniciar els actes festius. La clàssica ronda pel poble i posterior bureo en la plaça del municipi serà el principal plat del matí del dissabte. Una jornada de música i dansa per a enaltir les arrels de Palanques. En acabar, tots i totes les participants podran gaudir d’un menjar de germanor. De nou, un bureo amenitzarà la vesprada fins al moment del Ball del Corro, moment àlgid del dissabte.

El Ball del Corro és la dansa folklòrica més important de Palanques, la importància i singularitat de la qual recau en el fet que només es practica en aquest poble dels Ports. Tot i caure en desús durant les últimes dècades, fa uns anys es va recuperar la seua pràctica, peça clau en la memòria i la cultura local. Es practicava per Sant Antoni fins a mitjan segle XX i ara es reinterpreta. El Ball del Corro té com a escenari una plaça per la seua tipologia de ball, però té la capacitat d’adaptar-se a qualsevol espai triat per a gaudir i ballar de les tradicions de Palanques.