Altmaesports presenta “Sóc Terra”, un projecte que connecta directament amb la gent emprenedora

9
PUBLICITAT
  • Qualsevol persona pot formar part de la xarxa “Sóc Terra” per a tindre informació directa i fer-la arribar al seu entorn

La Torre d’En Besora, 21.10.2024. Altmaesports Leader, l’entitat que gestiona les ajudes LEADER per a persones emprenedores i entitats de la societat civil en 22 municipis rurals de la l’Alt Maestrat i Els Ports, ha presentat aquest matí els resultats dels 5 tallers participatius que s’han desenvolupat al territori.

En el primer taller, que va ser virtual, es va presentar a entitats i persones amb ganes d’emprendre nous projectes, la proposta de formar part d’una xarxa de divulgació dels beneficis que tenen les ajudes LEADER. A més de l’avantatge de tindre informació de primera mà va ser molt ben acollida. Després s’han fet quatre tallers participatius a Cinctorres, Benassal, Catí i Vilafranca, on es van treballar diverses amb diverses tècniques de participació per tal d’aprofundir en les percepcions de les necessitats territorials.

Finalment, s’ha elaborat un document a partir de l’anàlisi de totes les propostes, per triar les línies prioritàries en les que es va a treballar els pròxims mesos. El gerent del Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader, José Antonio Cruz, ha explicat que “aquests tipus de projectes participatius són una molt bona forma de conèixer el territori, perquè es pregunta a la gent directament i perquè el que perseguim és fer-los part del GAL, per a què siguen antenes que repliquen el missatge i arribe a més gent, més diversa.”

En la Jornada s’han explicat les conclusions i les accions prioritàries que es van a recollir en un full de ruta d’implantació que recull estratègies com una major comunicació i dirigida a públics i sectors concrets, augmentant la presència no sols en les xarxes socials sinó també retornant a models més tradicionals, com els bans dels ajuntaments, notes de premsa periòdiques i la planificació de trobades semestrals “Som Terra”, que seran punt de retrobada, seguint amb la marca “Sóc Terra”.