Vistabella commemora el Dia de la Dona Rural amb taller, cine i germanor

45
PUBLICITAT

Demà, 15 d’octubre, es celebra internacionalment el Dia de la Dona Rural. Una efemèride que a Vistabella del Maestrat es celebra amb una completa agenda cultural al llarg de la setmana. L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat ha organitzat la programació, que es basa en sessions cinematogràfiques obertes a tot el món, un sopar de germanor i una sessió d’empoderament femení.

“Visibilitzar la importància de la dona en el medi rural és necessari. Han sigut, de generació en generació, pilar fonamental per a la família i l’economia. Segurament, el reconeixement que fem avui en dia arriba tard per a totes les dones d’altres temps que no van poder gaudir de drets i llibertats. La memòria de Vistabella del Maestrat està amb elles, i continuarem lluitant al poble per mantindre i garantir els drets fonamentals i la igualtat absoluta en tots els espais socials”, ha explicat la regidora de l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat, Laura Tena.

El dimarts 15 s’enceta l’agenda amb el taller ‘Benestar emocional i empoderament de la dona rural’ que es durà a terme a l’Antiga Presó a les 18h. Cal formalitzar inscripció prèvia en turisme@vistabelladelmaestrat.es o en el telèfon 663 153 279. El dimecres serà el torn del cine: el drama ‘Camino de la suerte’ es passarà a l’Antiga Presó a les 18h. Més tard, el restaurant El Dau acull un sopar de germanor entre les dones del municipi, amb inscripció prèvia abans del dimarts 15. El dijous, per a finalitzar la programació, es passarà el documental ‘Els últims masovers’ a les 19.30h en la Llar de Jubilats i Jubilades. Un film que narra el passat i el present de famílies masoveres que habiten i van habitar les terres de Penyagolosa.