La Comunitat Valenciana aprova que la prova d’accés a la Universitat se celebre el 3, 4 i 5 de juny de 2025

70
PUBLICITAT

La Comissió Gestora de la PAU ha aprovat que la prova d’accés a la Universitat de 2025 se celebre el 3, 4 i 5 de juny, en la convocatòria ordinària, i 1, 2 i 3 de juliol en l’extraordinària.

Així mateix, s’ha aprovat l’horari en el qual es realitzaran els exàmens. La PAU començarà amb l’exercici de Llengua Castellana i Literatura II a les 9.30 h del primer dia de cada convocatòria. Els exàmens tindran una duració de 90 minuts amb descans de 45 minuts entre cada un d’estos. Tots els exercicis de les matèries de la fase d’accés tindran lloc en horari de matí.

A més, en esta reunió s’ha ratificat el nomenament dels especialistes de cada matèria i de cada universitat, els quals tindran preparades les estructures i els models d’examen abans del 18 d’octubre. Esta informació es traslladarà als professors de 2n de Batxillerat en les reunions que tindran lloc la setmana del 21 al 25 d’octubre.

Com a novetats de la PAU 2025 destaca en la fase d’accés (obligatòria) que l’estudiantat podrà triar l’idioma estranger del qual s’examinarà amb independència de l’assignatura cursada en 2n de Batxillerat, i podrà triar una segona llengua estrangera en la fase d’admissió (voluntària).

A més, s’introduïxen en la fase d’accés els exàmens corresponents a les matèries del Batxillerat general. Finalment, en la fase voluntària els estudiants podran examinar-se d’un màxim de 3 assignatures sense comptar la llengua estrangera.

A la Comissió Gestora presidida per la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, han assistit el director general d’Universitats, José Antonio Pérez Juan; el coordinador de les PAU, Toni Gil; el director general d’Ordenació Educativa i Política Lingüística, Ignacio Martínez; els vicerectors i vicerectores de les universitats públiques valencianes, així com representants del professorat de Batxillerat de centres públics.

Així mateix, s’han aprovat les dates de les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys, les quals tindran lloc els dies 10 i 17 de maig de 2025. Els majors de 45 anys només s’examinaran el dia 10 de maig, mentres que els majors de 25 anys tindran exàmens els dies 10 i 17 de maig.

La principal novetat d’estes proves és que desapareix la màxima optativitat acordada en l’etapa COVID, i torna l’optativitat que hi havia abans del 2020.