La delegada del Consell a Castelló visita Albocàsser i anima a participar a la Fira de l’ametla

17
PUBLICITAT

La delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, ha fet una visita institucional a Albocàsser amb l’objectiu de detectar les necessitats d’aquest municipi de 1.302 habitants i, a més a més, conéixer de primera mà els preparatius de cara a la Fira de l’Ametla, que se celebrarà en aquesta localitat de l’Alt Maestrat els pròxims 11, 12 i 13 d’octubre.

En primer lloc, Susana Fabregat s’ha reunit amb l’alcaldessa, Isabel Albalat, junt amb altres membres de la corporació municipal. Durant la sessió de treball s’han abordat principalment qüestions relatives a infraestructures, serveis socials, sanitat i educació.

Posteriorment, la delegada del Consell a Castelló ha recorregut alguns dels carrers del municipi, ha visitat una unitat de respir, així com l’Associació de Jubilats i Pensionistes Joan Brusca, on ha tingut l’oportunitat de conéixer i conversar amb veïns d’Albocàsser.

Durant la visita també s’han abordat els preparatius de la XII Fira de l’Ametla. Fabregat ha subratllat que “aquest esdeveniment, consolidat com un dels més importants de la comarca de l’Alt Maestrat, no sols és un aparador de la qualitat del producte local, sinó també un motor econòmic fonamental per a Albocàsser i el seu entorn”. I ha afegit que “la Fira de l’Ametla és una cita ineludible que posa en valor la rica tradició agrícola de la nostra terra”.

A aquest respecte, la delegada del Consell a Castelló ha animat a la ciutadania a acudir a l’esdeveniment, ja que és “una gran oportunitat per a gaudir de la gastronomia i cultura local, a més de donar suport als productors que generen riquesa i ocupació a la zona”.

En aquest sentit, Fabregat també ha assenyalat que el programa ‘Oportunitats al teu Poble’, impulsat pel Consell, està orientat a reforçar l’ocupabilitat en municipis de menys de 2.000 habitants, com Albocàsser, amb la contractació de 250 persones a la província de Castelló i més de 700 a tota la Comunitat Valenciana. En aquest context, la delegada del Consell a Castelló ha destacat que aquest programa “és essencial per a combatre la despoblació i revifar el teixit econòmic i social d’aquestes localitats”.

Finalment, Susana Fabregat ha visitat l’ermita de Sant Pau, declarada Monument Històric Artístic Nacional, i ha subratllat el valor del patrimoni cultural del municipi com un altre pilar d’atracció turística.

La visita institucional a Albocàsser s’emmarca en la ronda de contactes de la delegada del Consell a Castelló amb els 135 municipis de la província.