L’Ajuntament de Benassal convoca a la ciutadania per a informar i avaluar els projectes eòlics a l’Alt Maestrat

50
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Benassal està liderant el procés d’informació pública perquè la ciutadania de l’Alt Maestrat tinga tots els detalls sobre els projectes eòlics que s’estan anunciant a la comarca. L’alcaldessa de Benassal, Elia García, ha assenyalat que “hem convocat una reunió oberta i participativa per a tota la ciutadania en la qual hem comptat amb representants de la plataforma NO a la MAT de les comarques de Castelló així com l’Associació Nostra Terra de Les Coves de Vinromà. En la reunió no hem pretés convéncer a ningú sobre si és positiu o negatiu paara la zona, sinó que estem en un procés per a recaptar informació i opinions”.

En la reunió oberta i participativa, que ha comptat amb més de 50 assistents, s’ha exposat la informació de la qual, fins ara, disposa l’Ajuntament de Benassal. De moment s’ha constatat que la iniciativa presentada per l’empresa GSL en el Ministeri de Transició Ecològica està en fase embrionària i no s’ha iniciat cap tramitació oficial, aspecte que, d’altra banda, és positiu, ja que de moment no hi ha res concret. A l’Ajuntament l’empresa ha presentat una sol·licitud de compatibilitat urbanística del projecte.

Ningú de l’empresa s’ha posat en contacte fins a la data amb l’Ajuntament de Benassal per a informar sobre el projecte. L’Ajuntament ha mostrat la seua disposició al fet que representants de la promotora de les centrals eòliques puguen oferir una explicació a la ciutadania.

Des de Benassal es crearà un formulari perquè totes les persones interessades es puguen inscriure i rebre informació. El consistori continuarà recaptant tota la informació que puga obtindre per a traslladar-la a la ciutadania. L’alcaldessa ha agraït a tots els que han assistit i als diferents col·lectius que s’han prestat a oferir els seus coneixements sobre el tema.

En la trobada s’ha posat en relleu que l’afecció no sols es pot produir pels parcs eòlics, ja que per a canalitzar l’energia són necessàries xarxes de transport de Molt Alta Tensió i centres de transformació.

Els assistents han agraït la iniciativa de l’Ajuntament de Benassal, tenint en compte que els projectes si bé inclouen el terme municipal de la localitat causarien una major afecció en termes veïns com el de Vilar de Canes, entre altres.