Aprenent cuina innovadora amb productes tradicionals a Ares del Maestrat

92
PUBLICITAT

La setmana passada el xef Emilio Pons, del Restaurant l’Escudella, de Vilafranca, va impartir un taller de cuina innovadora on es va aprendre la tècnica del ‘roux’. Durant la sessió, els i les participants es van endinsar en aquesta tècnica clàssica de la cuina que consisteix en la mescla de farina i greix per crear bases com la beixamel o la velouté, entre altres. Van acudir més de 30 persones de diferents localitats com Castelló, Gandia, la Iglesuela, Cinctorres i Vilafranca. Aquest taller es fa per a posar en valor el barranc dels Molins d’Ares, on es feia un producte tan valuós com és la farina.

Es va aprendre pas a pas a elaborar els tres tipus de roux: el roux clar, el roux ros i el roux fosc, cadascun amb les seues aplicacions particulars. Des de lligar salses suaus fins a donar intensitat a plats amb sabor més profund, el roux és una eina versàtil que transforma qualsevol recepta. A més, aquest taller ha estat una magnífica oportunitat per posar en valor la tradició de la farina que es feia al Barranc dels Molins d’Ares, demostrant com aquest ingredient local pot ser la base de preparacions innovadores i delicioses.

Durant el taller, també es va posar en pràctica el que es va aprendre amb receptes sorprenents com els canelons freds de pernil i formatge, la crema velouté i dues delicioses torrades: una d’escalivada i l’altra d’abadejo, amb salsa demi-glace. El taller va culminar amb l’elaboració d’una crema catalana, on es va aplicar el roux clar per aconseguir una textura perfecta.

Als i les assistents els hi va encantar el taller. Des de l’organització afirmen que “esperem que hi haja més ocasions com aquesta perquè vam aprendre, vam passar-ho bé i vam fer germanor”.