Vistabella inicia les Festes Patronals

110
Programa de festes de Vistabella
PUBLICITAT

Les Festes Patronals de Vistabella del Maestrat ja han començat. Amb el volteig de campanes de l’església parroquial i la inauguració de la caseta de Festes amb una globotada infantil, el veïnat del municipi de l’Alt Maestrat comença una setmana festiva amb una intensa programació cultural on destaca la pluralitat d’actes per a totes les preferències i gustos, així com per les actuacions musicals en directe, els actes tradicionals en honor als patrons Sant Joan i Sant Bertomeu o els festejos taurins.

El programa festiu ha estat organitzat per la Comissió de Festes de Vistabella del Maestrat en col·laboració amb el consistori. Així doncs, aquesta vesprada comença la diversió amb un concurs de guinyot i la primera actuació musical a càrrec del grup Sarao. Per la nit iniciaran els festejos taurins amb un concurs d’emboladors on participarà la quadrilla d’emboladors local.

La tradició ocupa una part central del programa. Demà dissabte es durà a terme la romeria cap a l’ermitori de Sant Bertomeu, on es celebrarà una missa i un bureo amb la Rondalla de Vistabella del Maestrat. De la mateixa manera, el dijous 29 d’agost és el dia de Sant Joan de Penyagolosa. Per a retre honors al patró, el veïnat es desplaça cap a l’ermitori de Sant Joan i s’oficien dos misses.

La diversió i la festa serà una constant amb dies de germanor entre colles del municipi. Jornades esperades pel veïnat com el Dia de les Paelles (que inclou el IX Recorregut de Penyes) o la Nit de les Disfresses ja s’esperen amb emoció. Així, la música en directe tindrà un paper fonamental en aquest sentit, amb espectacles de grups, xarangues, orquestres i DJ’s.

Un altre dels pilars de l’agenda festiva de Vistabella del Maestrat és la programació taurina. Jornades amb exhibicions de ramaderies, bous cerrils, embolades nocturnes o l’organització del II Grand Prix són un plat fort per als aficionats al món de la tauromaquia.