Vilafranca, música i patrimoni natural amb el Festival 775

100
PUBLICITAT

Aquest passat cap de setmana Vilafranca va ser casa de la XI edició del Festival de Música de Vilafranca 775. Aquest festival realça la cultura, la música i el patrimoni local. En aquesta edició del festival van participar tant reconeguts artistes com músics locals. Així, es va poder gaudir de tres intensos dies de concerts de diversos estils en diferents punts de la localitat com la Casa de la Cultura, l’ermita de Sant Roc o l’Arborètum.

El Festival es va inaugurar el divendres a la nit a la Casa de la Cultura amb la dolça veu de La Maria, que va emocionar els i les assistents amb les seues versions modernitzades del cant tradicional valencià.

El dissabte al matí van actuar tres joves de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Laura Aguilera, Alberto Just i la vilafranquina Sofia Monfort van dur a terme tres concerts de piano a la Casa de la Música. Laura va tocar obres de R. Schumann i F. Liszt., Alberto, va interpretar obres de L. van Beethoven i de S. Rakhmàninov. Finalment, la Jove vilafranquina Sofia Monfort va delectar al públic amb M. de Falla i F. Liszt.

La vesprada del dissabte va tindre com a protagonista una peça híbrida de dansa i música en directe. L’obra ‘Zenez’ va omplir la Casa de la Cultura amb Isabel Abril i Irene Ballester com a ballarines, Carles Salvador a la percussió i Mei a l’electrònica en viu. Va col·laborar amb elles el vilafranquí Bruno Zandalinas a la percussió.

El diumenge la jornada la va obrir Pablo Márquez, organista de la catedral de València, amb el clavecí a l’ermita de Sant Roc.

Finalment, el festival va concloure a l’Arborètum amb la Integral dels Quartets de corda formada per Fernando Pascual i Jesús Jiménez al violí, Isabel López a la viola i Pere Joan Carrascosa, un dels organitzadors del festival, al violoncel. Juntament, van interpretar obres de L. van Beethoven i van donar per finalitzada aquesta XI edició del Festival de Música de Vilafranca 775.