Vilafranca es prepara per a l’XI Festival de Música de Vilafranca 775

116
PUBLICITAT

El municipi també acollirà la Nit dels Ciris

Aquest cap de setmana Vilafranca serà casa de la XI edició del Festival de Música de Vilafranca 775, un festival que ressalta la música, la cultura i el patrimoni del municipi. Aquest festival està consolidat com un projecte artístic de referència a la comarca dels Ports i una finestra cultural per a la Comunitat Valenciana. En aquesta edició del festival es donarà veu tant a reconeguts artistes valencians i valencianes com a músics vilafranquins. Aquest festival vol ser una oportunitat per a gaudir de tres intensos dies de concerts d’un alt nivell artístic i varietat estilística en diferents punts de la localitat com la Casa de la Cultura, l’ermita de Sant Roc o l’Arborètum Jardí botànic, per tal de fomentar tant el turisme com el consum cultural.

El Festival començarà el divendres a la nit a la Casa de la Cultura, que acollirà la dolça veu de La Maria amb la seua gira ‘L’Assumpció’. Junt amb Genís Ibáñez al teclat i al moog, Carles Ródenas a les guitarres i Sergio Martínez a la percussió, La Maria està revolucionant el cant tradicional valencià. Guardonada als premis Ovidi 2023 i als Carles Santos 2023, l’artista fa evolucionar el cant valencià per a convertir-lo en una proposta irresistible i hipnòtica.

El dissabte al matí serà el torn dels tres joves amics de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Laura Aguilera, Alberto Just i la vilafranquina Sofia Monfort oferiran tres concerts de piano a la Casa de la Música. Laura, nascuda a Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona, interpretarà obres de R. Schumann i F. Liszt. Alberto, des de Vilamarxant, València, tocarà obres de L. van Beethoven i de S. Rakhmàninov. Finalment, la local Sofia Monfort delectarà al públic amb M. de Falla i F. Liszt.

La vesprada del dissabte tindrà com a protagonista una peça híbrida de dansa i música en directe. L’obra ‘Zenez’ omplirà la Casa de la Cultura amb Isabel Abril i Irene Ballester com a ballarines, Carles Salvador a la percussió i Mei a l’electrònica en viu. Col·laborarà amb elles el vilafranquí Bruno Zandalinas, qui aportarà un to diferent a la percussió.

El diumenge la jornada l’obrirà Pablo Márquez amb el clavecí a l’ermita de Sant Roc. Pablo és l’organista de la catedral de València i catedràtic de clavecí del Conservatori Superior de Música de Castelló, i ha estat guanyador de diversos concursos d’orgue i composició.

Finalment, el festival s’acabarà a l’arborètum amb la Integral dels Quartets de corda formada per Fernando Pascual i Jesús Jiménez al violí, Isabel López a la viola i Pere Joan Carrascosa al violoncel. Tots ells interpretaran obres de L. van Beethoven i donaran clausura a aquesta XI edició del Festival de Música de Vilafranca 775.

Nit dels ciris

Durant la nit del dissabte el centre històric de Vilafranca s’omplirà de màgia amb la Nit dels Ciris, des de les 22 h fins a les 01.30 h. Enguany, l’artista vilafranquí Javier Soligó ha sigut l’encarregat de fer tot el disseny dels dibuixos que faran els ciris al llarg dels carrers. Aquesta 5a edició serà possible gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que s’han apuntat per a ajudar a l’organització d’aquesta nit tan especial.